Büyükşehir Belediyesi Palandöken Caddesi'nde düzenleme yapacak

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ile Tebrizkapı semtlerini birbirine bağlayan Palandöken Caddesi’ne yepyeni bir görünüm kazandıracak.Gecekondulaşmanın...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ile Tebrizkapı semtlerini birbirine bağlayan Palandöken Caddesi’ne yepyeni bir görünüm kazandıracak.

Gecekondulaşmanın yoğun olduğu kent merkezi başta olmak üzere, birçok bölgede kamulaştırma çalışması yürüten Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ile Tebrizkapı bölgesini bağlayan Palandöken Caddesi’ndeki metruk bina ve gecekondu yıkım çalışmalarını başlattı. İkinci etap kamulaştırma çalışmalarına geçiş için kolların sıvandığı Palandöken Caddesi’nde, hak sahiplerine 16 milyon lira tutarında ödeme yapıldı. Büyükşehir Belediyesi söz konusu bölgedeki kamulaştırma için 25 milyon liraya bütçe ayırdı.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehir merkezindeki gecekonduların ıslah çalışmasının aralıksız devam ettiğini ifade etti. Başkan Küçükler, gecekondu alanlarının modern yerleşim alanlarına dönüştürülmesini amaçlayan çalışmaların hızla sürdürüldüğünü söyledi. Şehrin çeşitli noktalarında yürütülen kamulaştırma ve gecekondu ıslahı çalışmaları kapsamında Palandöken Caddesi’nde önemli mesafeler alındığını kaydeden Küçükler, “Palandöken Caddesi’nde yürütülen ilk etap kamulaştırma çalışmaları sona erdi. Yıkımlarda ikinci etaba geçildi. 55 dönümlük alanda yürütülen çalışmalar için geçtiğimiz yıl tamamı belediye bütçesinden tam 16 milyon lira tutarında kamulaştırma bedeli ödedik. Bu bölgede uygulanacak projenin toplamda 25 milyon lira harcama yapılacak. Bu yılın ilk 4 ayında yapılan ödeme 4 milyon liraya yaklaştı." dedi.

Palandöken Caddesi’ndeki kamulaştırma kapsamında evleri yıkılacak hak sahiplerine ödeme yapılmasına devam edileceğini anlatan Başkan Küçükler, “Dileyen hak sahipleri, evlerinin kamulaştırma bedeli olarak tayin edilen parayı alıyor, dileyenlere de yine büyükşehir belediyemizin sosyal konutlarından vermek suretiyle takasa giriyoruz. Böylelikle hem çalışmalar sekteye uğramamış, hem de vatandaş mağdur edilmemiş oluyor. Şehir merkezinde yoğunlaştırdığımız kamulaştırma çalışmalarıyla yılların ihmalini ortadan kaldırıyor ve Erzurum için modern şehrin gereklerini yerine getiriyoruz. Çünkü çekirdek Erzurum olarak tabir edilen bu bölgede çarpık yapılaşma ve yoğun bir gecekondulaşma hakim. Bunun önüne geçmek suretiyle şehir merkezine modern ve çağdaş bir kent görünümü kazandıracağız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Başkan Küçükler, gecekondularla mücadele çerçevesinde eski Mal Meydanı ve Şehitler Mahallesi’nde de çalışmaların devam ettiğini, 270 dönümlük alanla ilgili kamulaştırma çalışmasını sürdürdüklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: