Büyükşehir Belediyesi Pir Ali Baba kabrinin yolunu asfaltladı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 500 yıl önce Binbir Hatim geleneğini başlatan Pir Ali Baba Türbesi'nin...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 500 yıl önce Binbir Hatim geleneğini başlatan Pir Ali Baba Türbesi'nin yolunda yürüttüğü asfaltlama çalışmaları sona erdi. Başkan Ahmet Küçükler, “Şadırvanı, mescidi ve ziyaretçilerin kullanımına yönelik alanlarıyla Pir Ali Baba tepesinde geniş kapsamlı bir peyzaj ve çevre düzenleme çalışması yapacağız.” dedi.
Erzurum’da ‘Binbir Hatim’ geleneğini başlatan Pir Ali Baba’nın kabrine ulaşımı sağlayan yolu asfaltlayan Büyükşehir Belediyesi, peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışması başlattı. Tuzcu köyü yakınlarındaki Pir Ali Baba’nın kabrinin bulunduğu tepelik arazinin Abdurrahmangazi Türbesi’nde olduğu gibi ziyaretçilerin ilgi odağı haline getireceklerini kaydeden Başkan Küçükler, böylelikle Erzurum’un manevi dinamiklerine sahip çıkmış olacaklarını ifade etti.
Erzurum’daki Abdurrahmangazi Türbesi’nin, yoğun bir ziyaretçi ilgisiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Pir Ali Baba’nın kabrinin bulunduğu tepenin de, tıpkı Abdurrahmangazi Türbesi gibi şehre hâkim bir noktada olduğunun altını çizdi.
Küçükler, “Pir Ali Baba Tepesi'nde şadırvan, mescit ve ziyaretçilerin kullanımına yönelik alanlar oluşturacağız. Bununla birlikte kabri içine alan yapı da elden geçirilecek. Burada yürüteceğimiz peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmamızın ardından Pir Ali Baba isimli zatın kabrinin bulunduğu bu tepe, Erzurum’un yeni ziyaretgâhlarından birisi olacak.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz