Büyükşehir Belediyesi, SAÜ Ile 3+1 Projesi Için Protokol Imzaladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile 3+1 Projesi için protokol imzaladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile 3+1 Projesi için protokol imzaladı.

SAÜ'den yapılan yazılı açıklamada, protokolle meslek yüksekokulu öğrencilerinin 3 dönem okulda teorik ve uygulamalı dersler göreceği, 1 dönem de Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlarda çalışma imkanı bulacakları belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SAÜ'nün nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik geliştirdiği projesi desteklediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Saü Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise şunları bildirdi:

"Üniversite-sanayi işbirliğine çok önem veriyoruz. Yaşadığımız çağda artık üniversiteler kendi içine kapanık, toplumdan kopuk eğitim vermesi, bilim üretmesi mümkün görünmemektedir. Üniversite olarak Sakarya'nın sorunlarına uzak kalmıyoruz. Bu proje Sakarya'daki sanayinin nitelikli insan ihtiyacını karşılayacak bir proje olmanın yanı sıra tüm Türkiye'de model olacak bir projedir."

Muhabir: Enes Duran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: