Büyükşehir Belediyesi, Yıl Sonuna Kadar 1 Milyon Çiçek Dikecek

Büyükşehir Belediyesi, hafif raylı sistem güzergâhında, kavşak geçiş noktalarında yaya geçitleri ile ışıklandırma sistemlerinin olduğu...

Büyükşehir Belediyesi, hafif raylı sistem güzergâhında, kavşak geçiş noktalarında yaya geçitleri ile ışıklandırma sistemlerinin olduğu alanlara çeşitli bitki ve çiçekler dikecek.

Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Sülü, yaptığı açıklamada, yaklaşık 950 bin çiçek dikimi gerçekleştirdiklerini, kasım ayı sonuna kadar toplamda 1 milyon bitki dikimi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Sülü; Karataş ve Burç Kavşağı'ndan başlayıp, İstasyon Meydanı'na kadar uzanan raylı sistem güzergâhı üzerinde ve kavşak geçiş noktalarında, kış dönemi mevsimlik çiçek dikim çalışmaları yapıldığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Raylı sistem duraklarının yer aldığı alanlar ve güzergâh üzerinde yapılan çiçeklendirme çalışmaları ile oluşturulan alanlarda şehrin estetiğine ayrı bir hava katmayı amaçladıklarını söyleyen Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Sülü, “Yürütülen çalışmalar çerçevesinde, kış mevsimine özgü çok sayıda çiçek ve bitki türü kullandık. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan park, bahçe, refüj ve kavşaklara şimdiye kadar 550 bin menekşe, 400 bin lale olmak üzere, yaklaşık 950 bin çiçek dikimi gerçekleştirdik. Kasım ayı sonuna kadar toplamda 1 milyon bitki dikimi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz