Büyükşehir Belediyesi'nden Içme Suyuna Ücretsiz Analiz Hizmeti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, vatandaşların içme suyunu ücretsiz analiz yaptırabildiklerini bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, vatandaşların içme suyunu ücretsiz analiz yaptırabildiklerini bildirdi.

Akaydın, belediyedeki birim ziyaretleri kapsamında Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı'na bağlı Laboratuvar İşleri Şube Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Çevre Koruma Dairesi Başkanı Özge Dora ve Laboratuvar İşleri Şube Müdürü Haluk Akdolun'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Akaydın, Laboratuvar İşleri Şube Müdürlüğü'nün Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlilik Belgesi ve Türk Akreditasyon Kurumu'ndan (TÜRKAK) TS EN ISO / IEC 17025 Standart Akredite Belgesi aldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Laboratuvarı'nda analiz edilen içme ve kullanma suyu, atıksu, deniz suyu, havuz suyunun fiziksel kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerinin ulusal ve uluslararası geçerliliği bulunduğunu ifade eden Akaydın, "Laboratuvarımız Akdeniz Bölgesi'nin Çevre Referans Laboratuvarı konumuna geldi. İsteyen vatandaşlarımız içme suyunu ücretsiz analiz etmektedir. Vatandaşımız telefon ettiği zaman ekibimizi adrese gönderiyoruz. Suyun tahlilini yaptıktan sonra raporunu sunuyoruz. Bu hizmetler karşılığında hiçbir ücret almıyoruz" dedi.

Muhabir: Murat Yolcu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: