Büyükşehir Belediyesi’nden “kaza” Açıklaması…

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce dün akşam saatlerinde Çaykara Caddesi’nde meydana gelen göçük olayı ile ilgili...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce dün akşam saatlerinde Çaykara Caddesi’nde meydana gelen göçük olayı ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapıldı.

Yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi;

“Erzurum merkez Yakutiye ilçesinde özel bir firma tarafından yürütülen su tahliye sistemi çalışması esnasında üzücü bir kaza meydana gelmiştir. Söz konusu kazayla ilgili olarak edinilen en son bilgiler şöyledir:

Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapımı devam eden Vakıflar İş Merkezi’nin temelinden çıkan suyun tahliye edilmesi için sürme boru sistemi kurulumu işini yürüten yüklenici firmanın 2 çalışanı kanal içerisinde metan gazından dolayı baygınlık geçirmiştir. İşçileri kurtarmak için daha sonra 120 metre uzunluğundaki kanala 2 işçi daha girmiş ve toplam 4 işçi boru içerisinde mahsur kalmıştır. Olay yerine Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği, İtfaiye, 112 Acil ve Palen Doğalgaz ekipleri sevk edilmiş; boru içerisinde mahsur kalan işçilerden ikisi itfaiye ekiplerinin başarılı çalışması sonucunda kazanın hemen ardından kurtarılırken, diğer 2 işçi ise, Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği’nin müdahalesiyle kanal içerisinden sağ olarak çıkarılmıştır.

Reklam
Reklam

Vakıflar İş Merkezi’ne ait çalışmayı yürüten yüklenici firmanın çalışanlarından Ömer Keleş, yaralı olarak kaldırıldığı Yakutiye Araştırma Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, işçilerden ikisi ilk müdahalenin ardından Ankara ve Trabzon’a sevk edilmiştir. Bazı arama-kurtarma personelleri de dahil olmak üzere diğer yaralıların sağlık durumlarının ise iyi olduğu öğrenilmiştir.

Olayla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: