Büyükşehir Belediyesi'nden Yeşilkent Mezarlığı'nın Çevre Düzenlemesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Yeşilkent Mezarlığı’nın çevre düzenlemesi yapıldı.Alınan bilgiye göre,...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Yeşilkent Mezarlığı’nın çevre düzenlemesi yapıldı.

Alınan bilgiye göre, Asri Mezarlığın kullanım kapasitesini büyük ölçüde doldurmasından dolayı şehrin bu konudaki ihtiyacı ağırlıklı olarak Yeşilkent Mezarlığı tarafından karşılanıyordu. Artan bu yoğunluk karşısında alana hayırsever bir vatandaş tarafından cami yaptırılmıştı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, idari bina ve camii çevresinde yakınlarını kaybeden vatandaşların mezarlığa gelmek durumunda kaldıkları acılı günlerinde nezih bir ortam oluşturmak amacıyla çevre düzenlemeleri yaptı.

Reklam
Reklam

Cami önündeki geniş bir alanda sert zemin uygulaması ve kamelyalar yapıldı. Giriş kısmında uzun yıllar ihtiyacı rahatlıkla karşılayabilecek kapasitede 8 bin 500 metre karelik alanda 257 araçlık camii otopark sahası yapılmış olup 2 bin 190 ton sıcak asfalt kullanıldı. Otopark çizgileri de çizilerek halkın kullanımına hazır hale getirildi.

Yapılan bütün bu düzenlemelerle araç park problemi ortadan kaldırıldı. Vatandaşların bekleme sırasında yazın serin ağaç gölgelerinde, kışın ise yağmurdan korunaklı kamelyalar altında oturabilmeleri için park alanları düzenlenerek konforlu bekleme alanları oluşturuldu. Artan kapasiteyi karşılamaya yönelik olarak cenaze namazlarının kılındığı namazgah alanı ise genişletildi. Çevre temizliği için çok miktarda çöp kutuları yerleştirildi, alanlar arası geçişi kolaylaştırmak için yollar ve engelli vatandaşları da düşünülerek rampalar yapıldı. Alanda güzel bir görüntünün oluşması için de 3 bin 540 metre kare rulo çim ekimi yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: