Büyükşehir Belediyesi'nin Asfalt Ve Yol Yapım Çalışmaları Sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, asfalt ve yol yapım çalışmalarını Tarsus ilçesine bağlı Yeşiltepe beldesinde...

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, asfalt ve yol yapım çalışmalarını Tarsus ilçesine bağlı Yeşiltepe beldesinde sürdürdü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yapılan yol çalışmasını yerinde inceleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Komisyonu Başkanı Nuri Özdemir, yetkililerden bilgi aldı. İncelemelerde vatandaşlara konuşan Nuri Özdemir, "Yeşiltepe ve yakın bölgelerdeki yerleşim yerleri, üzerlerine karabasan gibi çökmüş olan kara talihlerini, inşallah Macit Özcan’la yenecekler. Tarsus’u ve bağlı yerlerini bir padişah zihniyetinde 20 yıldır yönetmeye çalışan zihniyet, 2014 yılında yerini sosyal demokrat yönetime devredecektir. Tarsus maalesef geride kalan 20 yılı kaybetmiştir ve artık tahammülü kalmamıştır. Ayrıca Tarsus Belediyesi tarafından Berdan Barajı yakınlarındaki bin 500 ağacın kesilmesi olayını unutturmayacağız. Tarsus Belediye Başkanı, Hayvanat Bahçesi yapmak için kestirdiği bin 500 ağacı şimdi inkar ederek köylüler kesti diyor, sonrasında da kendiyle çelişkiye düşerek ‘zaten ekonomik değerleri yoktu’ şeklinde açıklama yapıyor. Halbuki o bölgenin muhtarı ağaçları kesinlikle kendilerinin kesmediğini, belediyenin gece kesim yaptığını belirtiyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise Yeşiltepe’de yapılan yol çalışmasını yerinde görmek için tekrar geldiğini belirterek, “Bazı vatandaşlarımız diyor ki, daha önce neden gelmediniz? Bizim sınırımız Huzurkent’te bitiyor, Huzurkent’ten sonra Tarsus Belediyesi’nin sorumluluk alanına giriyordu. Ancak yeni yasa ile Mersin genelindeki tüm yerler bize bağlandı, o yüzden buraya geliyoruz. 2014 yılından itibaren Yeşiltepe Belediyesi kalktığı için buradaki vatandaşlar, Tarsus ve Büyükşehir Belediyesi için oy kullanacak. Temel belediyecilik hizmetleri kapsamında yol, su, kanalizasyon, mezarlık, ulaşım, hal gibi aklınıza gelen tüm hizmetler Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak" diye konuştu.

Yeşiltepe’nin sıkıntılarının tamamına yakınını bildiklerini kaydeden Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Örneğin bir ilköğretim okulu binası ile düğün salonuna ihtiyacınız var. Çocuklarınızı yakın yerlerdeki okullara taşımalı sistem ile gönderiyorsunuz. Bu sıkıntıları 2014 yılı itibari ile Büyükşehir Belediyesi anında çözer hiç merak etmeyin. Şu andaki mevcut Tarsus Belediye Başkanı kendisine oy çıkan mahallelere hizmet götürürken, oy alamadığı yerleri görmezden gelmekte. Beni Mersin halkı yakından tanır, oy aldığım ve almadığım yerlere 15 senedir ayırt etmeden eşit hizmet verdim. Tarsus ve diğer yerler için de böyle olacak. Bugüne kadar hiçbir rakibimi de küçümsemedim ve kötülemedim. Ancak 15 yılda bizim Mersin’de yaptığımız hizmetlere ve eserlere bakın, diğer taraftan da 20 yılda Tarsus’ta ne yapılmış ona bakarak mukayese edin. Bir tarafta her şeyiyle modern bir şehir, diğer tarafta eski saltanat günlerinin özentisini taşıyan görüntüler var. 2014 yılında tekrar göreve gelmem halinde Yeşiltepe yolunu tamamen beton asfaltla kaplatacağım ve denizi halkın hizmetine açacağım. Yeter ki bize güvenin ve destek verin. Gerisini de bize bırakın. En büyük referansımız Mersin merkez.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: