Büyükşehir Bitlis’te De İz Bırakıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bitlis Genç İşadamları Derneği (BİGİAD) yönetim kurulu üyelerini kabul...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bitlis Genç İşadamları Derneği (BİGİAD) yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Bitlis'in ülkenin birliği ve bütünlüğü açısından örnek illerden biri olduğunu kaydeden Başkan Altepe, "Kardeş şehrimiz Bitlis'te özellikle tarihi ve kültürel alanda başlattığımız çalışmalar sürüyor. İnşallah yakın zamanda Bursa olarak Bitlis'te iz bırakmanın onuruna erişeceğiz" dedi.

İki şehir arasındaki ilişkilerin ele alındığı ziyarete Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Vedat Müftüoğlu, BİGİAD Başkanı Erol Ersan ve derneğin yönetim kurulu üyeleri katıldı. Bitlis insanını bulundukları yerlere katkılar koyan vatansever insanlar olarak tanıdıklarını belirten Başkan Altepe, Bursa olarak Bitlis'e katkı koymaya başladıklarını ifade etti. Bursa'yla Bitlis'in kardeş şehir olmasına yönelik kendilerine gelen teklifi hiç düşünmeden kabul ettiklerini, vakit geçirmeden kardeşlik ilişkilerini başlattıklarını söyleyen Başkan Altepe, "Orada ne yapabileceğimize dair çalışmalara start verildi. Geçtiğimiz aylarda arkadaşlarımız gitti ve çeşitli faaliyetlerde bulunduk. İnşallah önümüzdeki günlerde biz de gitmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bitlis'e daha çok tarihi ve kültürel anlamda katkı koymayı planladıklarını kaydeden Başkan Altepe, "Bu alanlardaki çalışmalarımız devam ediyor. Turizm konusunda da projeler hazırlıyoruz. İnşallah yakın zamanda eserlerimiz ortaya çıkacak. Bu konuda gerekli olan alt yapı oluştu. İşler belli safhaya geldikten sonra, tüm faaliyetlerimiz start almış olacak. Bursa olarak Bitlis'te iz bırakmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Bitlis Genç İşadamları Derneği (BİGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ersan da yaptığı konuşmada, Mardin gibi tarihi ve kültürel anlamda Doğu'nun parlayan yıldızı olmak istediklerini söyledi. Bitlis'in evliyalar yatağı olduğunu vurgulayan Ersan, "Bitlis, dünya kültür mirası açısından çok zengin bir il. Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere, Selçuklu'nun kuruluş topraklarını ve Ahlat ile Adilcevaz'ı dünya kültür mirası listesine dahil etmek için yoğun uğraşlar veriyoruz. İnşallah bu girişimlerimiz başarıyla sonuçlanacak ve ileriki yıllarda attığımız adımın önemi daha iyi anlaşılacaktır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Ziyaretin ardından Başkan Altepe, konukları adına BİGİAD Başkanı Erol Ersan'a Bursa bıçağı hediye etti. BİGİAD Başkanı Ersan da, Başkan Altepe'ye günün anısına işlemeli bir tabak takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz