Büyükşehir Dijital Yayıncılıkta Türkiye'nin İlk Resmi Kurumu Oldu

Bursa'nın somut olmayan kültürel mirasını yayınladığı kitaplarla şehir belleğine kazandıran Büyükşehir Belediyesi, e-kitap uygulamasını hayata...

Bursa'nın somut olmayan kültürel mirasını yayınladığı kitaplarla şehir belleğine kazandıran Büyükşehir Belediyesi, e-kitap uygulamasını hayata geçiren Türkiye'nin ilk resmi kurumu olurken, Kültür A.Ş. de yayınladığı kitapları elektronik ortama aktaran Türkiye'nin 3'üncü yayınevi oldu.

Tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılmasına yönelik restorasyon projelerini hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, somut olmayan kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması yönündeki çalışmalarını dijital ortama taşıdı. İnternetin yaygınlaşması ve son yılarda tablet bilgisayar kullanıcılarının artmasıyla birlikte gündeme gelen e-kitap uygulamasına ilk geçen kurum Bursa Büyükşehir Belediyesi oldu. Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş tarafından yürütülen proje kapsamında "Bursa'nın 100 güzeli" adlı eser, fotoğraf ve videolarda zenginleştirilerek dijital ortama taşındı.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi'nin ilk dijital eseri, Başkan Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı ve Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Keskin ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan'ın da katıldığı toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. Gölpark Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Altepe, "Türkiye'deki yayınevleri tablet bilgisayarlar için hazırlanan elektronik kitap yayıncılığında hala alt yapı çalışmaları içindeler. Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. yayınladığı kitapları elektronik ortama aktaran Türkiye'nin 3. yayınevi olurken, Büyükşehir Belediyemiz de ilk kurum oldu. Sosyal ve fiziki alanda birçok yatırımla öncü rol üstleniyoruz. Yayınlarımızı e-kitap haline getirerek bu konuda da örnek olduk" dedi.

Bu projenin aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu dile getiren Başkan Altepe, kağıt kullanımı ve baskı maliyetleri olmayan uygulamanın aynı zamanda çevreci bir proje olduğunu kaydetti. Tablet bilgisayar kullanıcılarının bu uygulamayı marketlerden kolaylıkla alabileceğini ifade eden Başkan Altepe, "Bu kitap, videoları, yol tarifleri, fotoğraf galeri ve slayt şovlarıyla, seslendirmeleriyle adeta farklı bir boyuta taşınmış oldu. Peyderpey diğer tüm kitaplarımızı elektronik ortama aktararak arşivimizi daha da zenginleştireceğiz. Bu proje aynı zamanda "fatih" projesini destekleyen bir projedir. Zira tüm yayınlarımızın e-kitap haline getirilmesiyle "fatih" projesi için bir kütüphane de oluşturmuş olacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan da dijital ortama taşınan "Bursa'nın 100 Güzeli" adlı eserin, yerli ve yabancı turistler için mükemmel bir rehber niteliği taşıdığını söyledi. E-kitap'ın video ve 360 derece görüntülerle desteklendiğini dile getiren Bakan, "Aynı zamanda mekanlar 8 dilde anlatılıyor. Böyle bir imkanı basılı bir kitapta bulmak mümkün değil" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz