Büyükşehir En Güzel Bahçeyi Ödüllendirecek

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yazır ve Kayacık Huzur Bahçeleri'nde en güzel 8 bahçe sahibini ödüllendirecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yazır ve Kayacık Huzur Bahçeleri'nde en güzel 8 bahçe sahibini ödüllendirecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "En Güzel Bahçe Yarışması" kapsamında 10-17 Ağustos tarihleri arasında yapılacak değerlendirme sonucunda 8 bahçenin ödüllendirileceği bildirildi.

Yarışmayla tarımsal çalışmalara ilgiyi artırma, bilgi ve beceri kazandırmanın amaçlandığı belirtilen açıklamada, yarışmaya Yazır ve Kayacık Huzur Bahçeleri'nde kendi adına bahçe tahsisi yapılan tüm bahçe sahiplerinin katılabileceği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Jüri heyeti tarafından 10-17 Ağustos tarihleri arasında yapılacak değerlendirmede, yarışma puanlamasının şu hususlara göre yapılacağı kaydedildi:

"Bahçede kulübe varlığı ve projeye uygun olması, çit bitkilerinin bakımlı olması, damla sulama olması, ürün çeşidinin fazla olması ve tekniğine uygun üretim yapılması, yetiştirilen ürünlerin türe has şekil, koku, renk ve lezzete sahip olması, bitkilerin hasta olmaması, peyzaj bitkilerinin kullanılması, genel temizlik ve çevre kurallarına uyulması, kimyasal ilaç ve gübre kullanılmaması, bahçe sakinlerinin taahhütname kurallarına riayet etmesi."

Muhabir: Basir Gülüm

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: