Büyükşehir engellemelerini sürdürüyor

Büyükşehir, Yenişehir uyuyor, Tuna hesap veriyor!

Hamit Tuna: “Büyükşehir var olan bulvar ve caddeleri açsa, bizim bölgemiz Kuzey Mersin’i alt eder ve küme düşürür”

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, düzenlediği toplantıyla göreve geldiği günden bu yana geçen 8 yılı değerlendirip, 8 yılda yaptıkları hizmetlerle Toroslar’da her anlamda gelişmeyi sağladıklarını belirterek: “Büyükşehir var olan bulvar ve caddeleri açsa, bizim bölgemiz Kuzey Mersin’i alt eder ve küme düşürür” dedi.

Toroslar’ın, Yenişehir ilçesi ile karşılaştırıldığında Mersin’in yeni yüzü olup olmayacağı sorusuna cevap veren Tuna: “Büyükşehirin özellikle cadde ve bulvarlarını açıp Kuzey Mersin diye oluşturacağı bir yer Yenişehir. Biz de ona rakip değiliz ama kendi gücümüzle bölgemizi geliştirebilmek için uğraşıyoruz. Keşke Büyükşehir var olan bulvar ve caddelerini açsa, bizim bölgemiz Kuzey Mersin’i alt eder ve küme düşürür. Bölgemiz kenti merkeze çok yakın bir şekilde gören ve çok hoş bir konuma haiz. Dolayısıyla kentin bu bölgesi çok daha çabuk gelişir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kısıtlı bütçe ile zoru ve imkansızı başardık

8 yılda yapılan hizmetlerin kısa bir özetinden oluşan sinevizyon gösterimi ile başlayan toplantıda, rakamlarla 8 yıllık süreci değerlendiren Başkan Tuna; resimlerle ve Toroslar haritası üzerinde yaptığı anlatımlarla bitirdiği hizmetler ve hayata geçirmeyi planladığı önemli projeler ile ilgili bilgiler verdi.

Göreve geldikleri 2004 yılından itibaren eksiklikleri doğru tespit ederek, kısa, orta ya da uzun vadede planlar yaptıklarını, geniş olmayan bütçe ile zoru hemen, imkansızı zaman içerisinde başardıklarını anlatan Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar’daki gelişimin ve değişimin farkını herkesin gördüğünü söyledi. Başkan Tuna; yeşil alan miktarını 108 bin m2’den 650 bin m2’ye, 56 olan park sayısını 124’e çıkardıklarını, AB projelerinde Mersin’de birinci sırada yer aldıklarını, TORTEK kurslarıyla 12 bin 500 insanı meslek sahibi yaptıklarını, 8 yılda 7 semt sahası ve 3 tam teşekküllü spor kompleksi inşa ettiklerini, 17 Km’lik yürüyüş yolu, 450 bin m2 kaldırım ve 250 bin ton asfalt çalışması ile 24 adet projeli yol yaptıklarını, 4 adet kapalı semt pazarı ve 1 adet üretici Pazarı inşa ettiklerinin bilgisini vererek, konuşmasına devam etti.

Reklam
Reklam

Çöp kalktı Toroslar’da emlak alışverişi hareketlendi

Çöpün bölgeden kalkmasının Toroslar’daki gelişime büyük katkı sağladığına ve böylelikle emlak alışverişinin daha hareketli hale geldiğine dikkat çeken Başkan Tuna; “Çöp alanı bölgemizi düdüklü tencere gibi sıkıyordu. Ama şimdi arsa değerlerinin arttığı ve emlak alışverişinin hareketli hale geldiği Çağdaş bir Toroslar var. Dün Müteahhitler Bölgemizden gitmesin diye çaba gösterirken; Bugün, Onlarca Müteahhit İlçemizde arsa arayışı içerisindeler. 2004 yılından beri uğraştığımız konu özellikle KOBİ’lerin küçük orta boy işletmelerin bölgemize gelmesiydi. Bu anlamda yasal olarak üzerimize düşen ne gerekiyorsa yaptık. Yapı Kullanma İzni Harçları’nda yüzde 57, Ruhsat harçlarında da yüzde 50 indirim yaptık. Bu uygulamayla hem kaçak yapılaşmanın önüne geçmeye çalıştık hem de işletmecilerin ve girişimcilerin bölgemize gelmesini sağladık. 8 yıl önce bir banka şubesi bile olmayan Toroslar’da şimdi 6 bankanın şube açmasını sağladık. Yaptığımız bu girişimlerden sonra cadde ve bulvar kenarlarındaki arsaların tamamı satıldı. İlçemizin gelişimine katkı sunmak ve bölgemize yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirmek amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarına toplamda 680 bin m2 arsa tahsisinde bulunduk Kaçak yapılaşmayla iyi bir mücadele veriyoruz. Bir siyasetçi olarak bu işlerin üzerine çok giderseniz yıpranırsınız.Ama bu kentin doğru şekillenmesi anlamında dik duruşumuzu dün olduğu gibi bugün de ciddi bir şekilde devam ettiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Toroslar Belediyesi olarak hizmet anlayışlarının hep üretim olduğunu dile getiren Başkan Hamit Tuna, kendini ve çalışma arkadaşlarını bisikletin üzerinde pedal basan bir bisikletçiye benzeterek: “Tesislerdeki ve parklardaki malzemelerin çoğunluğunun belediye çalışanları tarafından yapıldı. Bütün çalışanlarımızdan hep aktif ve hareketli olmalarını istiyoruz. Şunu her zaman söylüyorum; biz bisikletin üstünde pedal basan bisikletçi gibiyiz. Pedala basmadığımız anda düşeriz. O yüzden hep hareket halinde olmamız lazım. Ve ilçemizdeki park ve tesislerdeki hemen hemen tüm malzemeleri kendi işçimizle üretiyor. Göreve geldiğimiz günden itibaren elektrik direğinden, çöp kovasına, bankların imalatına varıncaya kadar bütün demir ve ahşap işleri Toroslar Belediyesi atölyelerinde yapılmaktadır” dedi.

Sermayemiz taş ve toprak

Belediyenin kasasına para kazandıran ve katkı sağlayan bir anlayış içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Hamit Tuna, sermayelerinin taş ve toprak olduğunu ifade ederek; “Bizim sermayemiz taş ve toprak. Özellikle taştan duvar ve topraktan dolgu yaparak çok kötü görüntü içerisinde olan bir yeri bir sene içerisinde cennetten bir köşe haline dönüştürecek yetenekli ve nitelikli ekibe sahibiz. Yeni yapacağımız projeler içerisinde Cumhuriyet Meydanı, Kültür Merkezi, Toroslar Seyir Terası, Açık ve Kapalı Yüzme Havuzu, Bilge Kağan Spor Kompleksi, Engelliler Akademisi, Gençlik Merkezi, Kanal Üstü Yürüme Yolu, Sevgi Evi, TADEM (Toroslar Belediyesi Aile Danışma ve Merkezi) var. Çağdaşkent Mahallesi’nde 20 bin m2 alan üzerine inşa ettiğimiz Cumhuriyet Meydanı Projesi beni çok heyecanlandırıyor. Cumhuriyet Meydanı Mersin’in en büyük meydanı olma özelliğinin yanı sıra değişik kültürlerden insanları bir araya getirerek kaynaşmalarına da vesile olacak. Projemizin alt yapı çalışmaları bitirildi, dolgu çalışmaları yapılmaktadır. Ekip arkadaşlarımızdan aldığım bilgiye göre alana yaklaşık bir milyon kamyon dolgu çalışması yapılmış. Meydanın açılışını Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünde yapacağız” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Toplantının ardından, Başkan Hamit Tuna, Belediye Meclis Üyeleri ve Basın Mensupları ile birlikte hizmetlerini yerinde görmeleri amacıyla bir tanıtım gezisi yaptı.

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: