Büyükşehir, erguvan otobüsleri için ikinci kez ihaleye çıkıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz Mayıs ayında hizmete sunduğu ‘Damalı Erguvan’ renkli otobüslere yapılacak takviye için...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz Mayıs ayında hizmete sunduğu ‘Damalı Erguvan’ renkli otobüslere yapılacak takviye için ihale yapılacak.
İstanbulluların dört farklı alternatif renk arasından seçtiği ve geçtiğimiz Mayıs ayında hizmete giren Erguvan renkli 70 otobüse yapılacak takviye için, İBB iştirak şirketlerinden İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş 15 yıllığına 250 otobüslük rotasyonlu hat kiralama için Ağustos ayı sonunda ihale yapacak.
İhale kapsamında İstanbul’un 3 bölgesinde hizmete alınan 172 otobüse ek olarak, 28 hatta 109 otobüs, Anadolu dar bölgesi için 23 hatta 66 otobüs ve Beyoğlu dar bölgesi için 32 hatta 75 otobüs, toplamda 250 yeni Erguvan renkli damalı otobüs İstanbulluların hizmetine sunulacak.
İstanbul Dar Bölge Rotasyonlu Hat Kiralama ihalesi 24 Ağustos Çarşamba günü saat 13.00’te İGDAŞ Genel Müdürlük binası toplantı salonunda yapılacak. 25 Ağustos Perşembe günü saat 12.00’de Beyoğlu Dar Bölge Rotasyonlu Hat Kiralama İhalesi yapılacak. Ayrıca Beyoğlu Dar Bölge Rotasyonlu Hat Kiralama ihalesi de aynı gün saat 15.00'da gerçekleştirilecek.
Yerli üretim olan Erguvan otobüsler 90 yolcu kapasiteli. Alçak ve düztabanlı, özürlü aparatlı tekerlekli sandalye rampalı özellikleri de olan otobüslerde ayrıca, sesli uyarı sistemi, LCD monitörlü bilgilendirme sistemi, 18–28c ayarlanabilir klima sistemi ve iç-dış güvenlik kameraları da bulunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz