Büyükşehir, Gençleri Avrupa’ya Gönderiyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında 18-30 yaş arasındaki gençleri Avrupa’ya gönderiyor.Antalya Büyükşehir Belediyesi...

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında 18-30 yaş arasındaki gençleri Avrupa’ya gönderiyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı AB İlişkileri ve Proje Şube Müdürlüğü, Avrupa Gönüllü hizmeti kapsamında 18-30 yaş arasındaki gençleri sosyal içerikli projelerde en az 2, en fazla 12 ay gönüllülük yapabilmesi amacıyla Avrupa’ya gönderiyor. Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında gençleri bilgilendiren Büyükşehir Belediyesi, Avrupa’ya gitme imkanı sağlıyor. Bu projeyle birlikte gönüllülerden Can Çağdaş Kaynak, Fransa’nın Redon şehrine, Ferhat Yılmaz ise Slovenya’nın Velenje şehrine gitti.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında Fransa’nın Redon şehrine giden Can Çağdaş Kaynak, “Gönüllüyüm diyenlere diyorum ki ‘Sandığın kadar zor değil, İngilizce bilmen şart değil, gittiğin ülkenin dilini bilmen şart değil, cebinde para olması şart değil, diploman önemli değil. Sen sadece gönüllü ol, gerisi kolay” dedi.

Slovenya’nın Velenje şehrine giden Ferhat Yılmaz ise bir sosyal paylaşım ortamında projeyi ilk duyduğu andan itibaren çeşitli araştırmalar yaptığını belirterek, “ Projeyi araştırdıkça heyecanlandım ve dahil olmak için hemen işe koyuldum. Birçok kişi bu projelere dahil olarak çeşitli deneyimler kazanmış. Şimdi bu deneyimi yaşama sırası bende. Gönüllülüğün samimi, sorumluluk gerektiren ve güvenle yapılması gerektiğini çok iyi bilen birisi olarak Avrupa’da böyle bir programa katılacak olmanın heyecanını yaşıyorum. Projeye dahil olmamı sağlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

18-30 yaş arası gençlerden gönüllü olmak isteyen ve programdan yararlanmak isteyen gençler, Antalya Büyükşehir Belediyesi Eurodesk Temas Noktası’ndan bilgi alabilme imkanına sahip. Ayrıca 249 52 28 numaralı telefon numarası ve antalyabuyuksehir@eurodesk.eu adresinden irtibata geçebileceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: