Büyükşehir Havuz Denetimlerini Sürdürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı TÜRKAK’tan akredite olan, Çevre...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı TÜRKAK’tan akredite olan, Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan da Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlilik Belgesi’ne sahip Berna Dedeman Laboratuvarı ekipleri, mücavir alan içerisindeki yüzme havuzu denetimlerini sürdürüyor.

Ekipler, su parkları ve büyük otel havuzlarından 15 günde bir, küçük işletmeler ve sitelere ait havuzlardan ise ayda bir olmak üzere kimyasal ve bakteriyolojik havuz suyu numuneleri alıyor. Numuneler laboratuvarda fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analize tabi tutuluyor. Serbest klor, bağlı klor, sıcaklık ve PH parametrelerinin ölçümleri portatif analiz cihazlarıyla havuz mahallinde yapılıyor. Alınan numuneler, TÜRKAK’ın yetkilendirdiği kalibrasyon laboratuvarları tarafından yapılan taşıt buzdolabında taşınarak 6 saat içerisinde merkeze ulaştırılarak analiz ediliyor.

Reklam
Reklam

HİJYEN KURALLARINA UYALIM

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın havuz denetimlerini sıklaştırdıklarını belirterek, “Antalya’da 560’a yakın yüzme havuzu bulunuyor. Ekiplerimiz vatandaşlardan gelen şikayet ve talepleri değerlendirerek, denetimlerde çok hassas davranıyor. Analiz sonucu yeterli çıkmayan sitelerin havuzları hemen kapatılıyor. Havuzların işleticileri ve vatandaşlarımız hijyen kurallarına uymalıdır” dedi.

KURALLARA UYMAYANLARA MEN

Berna Dedeman Laboratuvarı Şube Müdürü Haluk Akdolun ise yaptıkları denetimlerde nelere dikkat edildiğini şöyle anlattı:

“Yüzme havuzları denetimleri sırasında suyun sıcaklığına, PH derecisine ve klor derecilerine bakıyoruz. Havuzlarda bulunması gereken ayak dezenfektasyon ve duş aparatları kontrol ediyoruz. Denetimler sonucunda mikrobiyolojik analizlerde sonuçlar bakteri durumunu bize veriyor. Bu durumda yüzme havuzu kullanımı direkt olarak men cezası veriyoruz. Site yönetimi bu mikrobiyolojik sorunu giderdiği takdirde tekrar numune alıp analiz yapıyoruz. Uygunsuzluk giderildiyse yüzme havuzunun kullanımını tekrar açıyoruz.”

Reklam
Reklam

DUŞ ALMADAN GİRMEYİN

Akdolun, faaliyette olan yüzme havuzlarında gerekli önlem alınmadığı takdirde kulak ve göz iltihabı ile mantar ve sarılık gibi hastalıkların bulaşabileceğini ifade etti. Özellikle yüzme havuzu suyunun dezenfeksiyonunda istenen limit değerlere uygun klorlama yapılması gerektiğini kaydeden Haluk Akdolun, kullanıcıların da yüzme havuzuna girmeden önce duş alması gerektiğinin altını çizdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: