Büyükşehir Kayakta Da Bir Adım Öne Geçti

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kayak Federasyonu ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından bu yıl...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kayak Federasyonu ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından bu yıl 29’uncusu yapılacak olan ‘Uluslararası Alp Disiplini Çocuk Kupası’nda 7 ülkeden 87 sporcu mücadele edecek.

Dünyada sadece Fransa, İtalya ve Türkiye’de düzenlenen ‘Uluslararası Alp Disiplini Çocuk Kupası’, 29’uncu kez Uludağ’da düzenleniyor. Bursa’da düzenlenen en uzun soluklu uluslararası müsabaka olan Uluslararası Alp Disiplini Çocuk Kupası’nın tanıtım toplantısı Acemler Tenis Kafe’de yapıldı. Toplantıya; Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar, Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Okan Gültekin, Kayak İl Temsilcisi Halil Haşıl, Kayak Federasyonu Merkez Hakem Kurulu üyesi Selahattin Alptekin, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Abdurrahman Lale, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Kayak Koordinatörü Caner Altun ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Atilla Ödünç de katıldı.

Reklam
Reklam

Bursa’nın uluslararası bir spor müsabakasına daha ev sahipliği yapmasının mutluluk verici olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Bursa’nın Uludağ gibi önemli bir değere sahip olmasına rağmen bu döneme kadar Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde bir kayak branşı olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere bu dönem göreve gelen kadroların bu eksikliği çok iyi gördüğünü ve hemen Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde kayak branşı açıldığını ifade eden Karadağ, “Büyükşehir Belediyesi, bu sayede kayakta da bir adım öne geçti. Genç sporcuları kayakla buluşturuyoruz. İnanıyorum ki kısa zamanda sporcularımız kayak branşında hem ulusal hem de uluslararası müsabakalarda kentimizi en iyi şekilde temsil edecek. Ben Uluslararası Çocuk Kupası’nda mücadele edecek tüm sporculara başarılar diliyorum. Müsabakaların kazasız ve sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum” dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Okan Gültekin, dünyada sadece Fransa, İtalya ve Türkiye’de düzenlenen Uluslararası Çocuk Kupası’nın, Bursa’da yapılan en uzun soluklu uluslararası müsabaka olduğunu hatırlattı. Bu müsabakaların çocukların başka ülkelerden gelen yaşıtları ile iletişim kurmaları ve Bursa’nın dünyaya tanıtımı açısından önemli olduğunu ifade eden Gültekin, “Bu organizasyonda bize büyük destek veren Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Bursa’nın tanıtımına yönelik materyallerin temini konusunda belediyemiz büyük destek veriyor” dedi.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık ve Büyükşehir belediyesi Meclis üyesi Atilla Ödünç de müsabakalara katılacak sporculara başarılar diledi.

FIS Uluslararası Alp Disiplini Çocuk Kupası 29’uncu kez Bursa’da düzenleniyor. 1-2 Mart 2013 tarihlerinde Uludağ’da gerçekleştirilecek yarışmalarda Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu, sekretarya ve teknik kuruldan 18 kişi, 28 antrenör ve 36 hakem olmak üzere toplam 82 kişi görev alacak. Belarus’tan 12, Gürcistan ve Litvanya’dan 8, Ukrayna’dan 13, Yunanistan ve Kosova’dan 11 ve Türkiye’den 24 olmak üzere toplam 87 sporcu katılacağı organizasyon, 12/16 yaş grubunda minik, çocuk1 ve çocuk2 kategorilerinde küçük slalom ve büyük slalom yarışları olarak yapılacak. Kupanın açılış seranomisi 28 Şubat 2013’te saat 16:00’da Beceren kafe önünde, ödül töreni ise 02 Mart 2013 saat 14:00’da Alkoçlar Zone Otel’de yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: