Büyükşehir, Kimse Yok Mu Işbirliğiyle Her Gün 3 Bin Kişiye Iftar Verecek

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kimse Yok Mu Derneği işbirliğiyle Ramazan ayında 4 ayrı noktada kurulan iftar...

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kimse Yok Mu Derneği işbirliğiyle Ramazan ayında 4 ayrı noktada kurulan iftar çadırlarında günlük 3 bin kişiye iftar verecek. Kimse Yok Mu Derneği’nin gönüllülerinin görev alacağı çadırlarda kurulacak iftar sofralarının maliyeti konusunda hayırsever işadamları da destek olacak.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz İstasyon Meydanı'nda kurulan iftar çadırında Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube Başkanı Kemal Elibal ve işadamlarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi. Belediye olarak Ramazan ayına hazır olduklarını dile getiren Başkan Vekili Aldırmaz, kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma ve huzurun zirveye çıktığı Ramazan’ı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacaklarını söyledi. Ramazan ayında, yardım ve dayanışma konusunda ulusal ve uluslararası alanda marka olan Kimse Yok Mu Derneği ile birlikte çalışacaklarını dile getiren Aldırmaz, merkez ilçeler Seyhan, Çukurova, Sarıçam ve Yüreğir'de kuracakları iftar çadırlarında 3 bin kişinin iftarını yapacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Bu organizasyon ile dar gelirlilere bin nebze de olsa yardım edeceklerini dile getiren Aldırmaz, diğer yandan kardeşliği pekiştiren iftar sofrası geleneğini sürdürmek istediklerini anlattı. Kurulacak çadırlara gelenlerin önce karınlarını doyuracaklarını daha sonra Ramazanın ruhuna uygun programlar keyifli zaman geçirecekleri etkinlikler yapılacağını ifade eden Aldırmaz, Kimse Yok Mu Derneği’nin dağıtımını üstlendiği, gıda kolisi dağıtımı da yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube Başkanı Kemal Elibal, her yıl Ramazan ayında İstasyon Meydanı’nda kurdukları çadırda iftar verdiklerini, bu yıl ise belediyenin desteğiyle şehrin 4 noktasındaki iftar çadırlarında Adanalıları ağırlayacaklarının kaydetti.

4 çadırda her gün 3 bin kişiye iftar vereceklerini dile getiren Elibal, bunun yanında yine belediye ve hayırsever işadamlarının desteğiyle 3 bin kişiye de gıda kolisi dağıtacaklarını vurguladı. Türkiye genelinde ihtiyaç sahiplerine 90 bin gıda paketi vereceklerini anlatan Elibal, uluslararası bir dernek olarak 70 ülkede Ramazan ayında yardım çalışmalarını sürdüreceklerine dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz