Büyükşehir Komitesi Kurulması Önerisi

Ordu Genç İşadamları Derneği(ORGIAD) Başkanı Ayhan Kaymaz, Ordu’nun büyükşehir olmasıyla herkese büyük görevler düştüğünü söyledi.Başkan...

Ordu Genç İşadamları Derneği(ORGIAD) Başkanı Ayhan Kaymaz, Ordu’nun büyükşehir olmasıyla herkese büyük görevler düştüğünü söyledi.

Başkan Kaymaz, Ordu’nun her yönden büyükşehre hazır olabilmesi için “Ordu Büyükşehir Komitesi”nin kurulması gerektiğini belirterek, “Yeni yasal düzenlemeyle, Ordu olarak büyükşehir olmuş bulunuyoruz. Ordu’nun büyükşehir olmasıyla her şeyin değişeceğini biliyoruz. Büyükşehrin haricinde bir de Altınordu Belediyemiz olacak. Büyükşehir konusu, tüm Orduluları ilgilendiren ciddi bir konudur. Dolayısıyla; partili partisiz herkesin ortak konusudur. Siyasi platform gereğini yapmış ve Ordu’ya büyükşehri kazandırmıştır. Bundan sonra büyükşehir konusunu, siyasi çekişme arenasından çıkarmalıyız. Ordu’yu iyi ve sağlıklı bir planla büyükşehre hazır hale getirmeliyiz. Ordu’nun büyükşehir olması, sadece belediye seçimlerini kazanmakla eşdeğer değildir. Ordu’nun ekonomik ve sosyal yatırımlar açısından büyümesiyle eşdeğerdir. Artık büyükşehir yapılanmasını, kapanan 53 beldenin durumunu, kapanan beldelere hizmetlerin nasıl gideceğini, artan bütçe ile hangi hizmetlerin Ordu’ya kazandırılması gerektiğini, büyükşehir nedeniyle değişecek olan vergiler gibi konuları tartışmalıyız. Özellikle bu konularda halkımızı bilgilendirici toplantılar düzenlemeliyiz. Büyükşehir statüsüyle Ordu’nun nasıl bir tabloyla karışılacağını halkımıza iyi anlatmamız gerekiyor” dedi.

Reklam
Reklam

ORGİAD Başkanı Ayhan Kaymaz, “Ordu’nun yasal olarak büyükşehir olması yetmiyor. Esas işimiz şimdi başlıyor. Hepimize büyük görevler düşüyor. İlk çalışmayı Ordu Valimiz Orhan Düzgün başlattı ve idari amirleri toplayarak kurumların devri konusunda ilk ciddi çalışma yapıldı. Ordu’nun her yönden büyükşehre hazır olabilmesi için ‘Ordu Büyükşehir Komitesi’nin kurulmasını öneriyorum. Oluşturulacak olan komitede yapılacak olan görev dağılımına bağlı olarak alt komisyonlar kurulabilir ve komisyonlarda ciddi çalışmalar yapılabilir, ciddi raporlar hazırlanabilir ve yol haritası çıkarılabilir. Tüm komisyonların ve üst komitenin aynı zaman diliminde çalışmasıyla Ordu’nun Büyükşehir yol haritası daha sağlıklı, daha rantabl hazırlanacaktır. Bu çalışma yapıldığı takdirde; Ordu büyükşehre daha hazır hale gelecektir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: