Büyükşehir Manastır’da

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve Meclis Üyelerinden oluşan heyet Makedonya’nın Manastır Eyaleti...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve Meclis Üyelerinden oluşan heyet Makedonya’nın Manastır Eyaleti Bitola Belediyesi’ne bir takım ziyaretlerde bulundu.

Ziyaret çerçevesinde Manastır ve Bitola Belediyeleri ile kültür, sanat ve ticari anlamda işbirlikleri konuşulurken, toplantılarda belediyelerin çeşitli alanlardaki yatırım imkanlarından bahsedildi.

Hükümetin bu alanda çeşitli imkanlar sunduğunu söyleyen Bitola Belediye Başkan Yardımcısı Silvana Angelevska, Gaziantep’ten şehirlerine yatırım yapılması önerisinde bulundu.

Reklam
Reklam

Geçen sene 9 Kasım’da Dünya İpekyolu Belediye Başkanları Toplantısı için Gaziantep’e geldiklerini ifade eden Angelevska, burada Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey tarafından çok iyi karşılandıklarını belirtti.

Bu ikili ilişkilerin ve çalışmaların devam etmesini isteyen Angelevska, “Makedonya ile Türkiye kardeş ülkelerdir. Bunu Atatürk’ün gelip burada okumasından da görebiliyoruz. Atatürk’ün burada tahsil görmesinden sizler ne kadar gurur duyuyorsanız bizlerde o kadar gurur duyuyoruz. Bu ilişkilerimizi ticari ve sanayi anlamında da ilerletmek istiyoruz. Sizin işadamlarınızdan burada yatırım yapanlara hükümetimiz oldukça yardımcı oluyor” dedi.

Manastırdaki yerel yönetimlerle ilgili bilgiler de veren Angelevska, “Bizim burada da yerel yönetimler sizinki gibi başkan ile meclis aynı anda seçiliyor. Genel anlamda vatandaş hizmetleri ve alt yapı hizmetlerine ağırlık veriyoruz. Şuanda 31 meclis üyesi ile bir başkan görev yapmaktadır” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ise, Gaziantep’in imkanlarından ve nüfus yapısından bilgiler vererek, “Merkez nüfusumuz 1,5 milyon civarında. İlçeler ile birlikte bu rakam 2 milyona dayanıyor. Şehrimiz bir sanayi kenti olmasına rağmen bunun yanında kültür ve sanat ile tarih alanında kendini geliştirmiş modern ve çağdaş bir kent. Bin civarında orta ve küçük ölçekli fabrika var. Sanayide çalışan nüfus sayısı 120 binin üzerinde. Bizim çok birikimimiz var” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Gaziantep’in dünyanın en eski yerleşim birimlerinden birisi olduğunu dile getiren Güzelbey, özellikle son yıllarda tarihi eser restorasyonu konusunda büyük bir atılım yaptıklarını, kentin merkezinde 12 tane müze açıldığını aktardı. 9 yılda 2 bin 500 tarihi eser restorasyonu ve sokak sağlıklaştırılması yapıldığını hatırlatan Başkan Güzelbey, Gaziantep’in ortak çalışma ile birçok şeyi başardığını kaydetti.

Başkan Güzelbey, Bitoladaki sanayicileri Gaziantep’teki sanayi tesislerini görmeye, işbirlikleri kurmaya davet ederken, Gaziantepli sanayicilerin ve işadamlarının Bitola’ya gelmeleri için girişimde bulunacaklarını kaydetti.

Güzelbey, burada gördükleri misafirperverlikten son derece mutlu olduklarını ifade edrek, Bitola Belediyesi Meclis Üyeleri’ni Gaziantep’e davet etti. Güzelbey, Bitola Belediye Başkan Yardımcısı Silvana Angelevska’ya Gaziantep’e özgü bakır kahve fincanı hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: