Büyükşehir, şehir içi ulaşıma kalite getirmek için otobüs sayısını artırıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşım hizmetlerine kalite getirmek için şehri yeni toplu taşım araçlarıyla...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşım hizmetlerine kalite getirmek için şehri yeni toplu taşım araçlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor. İhalesi geçtiğimiz aylarda yapılan yeni ulaşım araçları, Perşembe günü Erzurum’da olacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ihalesi geçtiğimiz aylarda yapılan 13 yeni otobüsün, önümüzdeki hafta perşembe günü Erzurum’da olacağını belirterek, “Araçlar, teslim alınır alınmaz şehir içi ulaşım hizmetlerine dahil edilecek. Yeni otobüslerden 3’ü körüklü, geriye kalan 10’u da ‘solo’ diye tabir edilen nitelikte. Ulaşım hizmetlerinde çok daha aktif bir biçimde rol almak için başlattığımız seferberliği, yeni otobüslerle taçlandırmış olacağız. Otobüslerimizi, Erzurum’da yolcu yoğunluğunun bulunduğu güzergâhlarda değerlendireceğiz.” diye konuştu.
Yeni otobüslerle birlikte, Büyükşehir Belediyesi’nin, şehir içi ulaşım hizmetlerine sunduğu araç sayısının 27’ye yükselmiş olacağını vurgulayan Başkan Küçükler, “Halen şehir içerisinde 6 körüklü otobüs, Dumlu güzergâhına 2 ve Erzurum Havalimanı istikametine ise 6 otobüsle ulaşım hizmeti veriyoruz. Filomuza yeni araçlarımızı da ekleyince, şehir içi ulaşımda toplam 27 aracımız hizmet veriyor olacak. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde de toplu ulaşım hizmeti veren otobüs sayısını en az 45’e çıkarmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, şehir içi ulaşım hizmetlerinin, kent vizyonu açısından çok büyük bir öneme sahip olduğuna işaret ederek, “Erzurum’da ulaşım hizmetleri bilindiği üzere iki ayrı elden yürütülüyor. Özel halk otobüsleri dışında Büyükşehir Belediyesi olarak bizim de hizmete sunduğumuz araçlarımız var. Kendi bünyemizdeki bu araçlarla halkımıza en kaliteli ulaşım hizmetlerini vermeye çalışıyoruz. Amacımız, Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçların sayısını artırarak, kaliteli ulaşım hizmetlerini şehrin geneline yaymaktır. Bu çerçevede önümüzdeki hafta teslim alacağımız yeni otobüslerimizi anında belirlediğimiz güzergahlarda hizmete sunacağız.” diye konuştu.
Başkan Küçükler, körüklüler dışında kalan ve ‘solo’ diye tabir edilen 10 yeni otobüsün ise 12 metre uzunluğunda olacağına dikkati çekerek, “Araçlarımız şık görünümleri ve sahip oldukları konforla halkımızın emrinde olacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz