Büyükşehir, Veyis Efendi'de Kentsel Dönüşümü Başlatıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Küçükler, Yakutiye ilçesine bağlı Veyis Efendi Mahallesi'nde yarından itibaren kentsel...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Küçükler, Yakutiye ilçesine bağlı Veyis Efendi Mahallesi'nde yarından itibaren kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatacaklarını açıkladı.

Mahallebaşı semtinde yapımı tamamlanan Sütçüler Sitesi'ndeki makamında ilk kez basın mensuplarının karşısan çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, semt sakinlerinin yıllardır bekleği müjdeli haberi verdi. Küçükler, yarından (cuma) itibaren Veyis Efendi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlatılacağını dile getirdi. Küçükler, Erzurum'un eski gecekondu semtlerinden Veyis Efendi'nin kentsel dönüşümle modern bir görünüme kavuşturulacağını söyledi. Küçükler, "Veyis Efendi Mahallesi'nde yıllardan beri özlemle beklenen kentsel dönüşüm çalışmasını başlatıyoruz. Böylelikle Veyis Efendi, Gaziler, Şehitler ve Dağ Mahallesi Yanıkdere bölgelerinde kentsel dönüşümle modern, sağlıklı konutlar üreteceğiz." dedi.

Reklam
Reklam

EĞİTİM MERKEZLERİMİZ GÖZDE OLDU

Sütçüler Sitesi'nin üst katının iş ve meslek edindirme kurslarına tahsis edildiğini de hatırlatan Büyüşehir Belediye Başkanı Küçükler,"Hasta bakımı, Çocuk bakıcılığı, Fransızca dil kursu gibi 60 farklı branşta kurs vereceğiz. Buradaki kurslarımızda 160 vatandaşımız meslek öğrenecek. Ayrıca meslek kurslarını bitirenlere de iş yeri açmaları konusunda yardımcı olacağız. İstanbulkapı, Çaykara, Eski Ağır bakım merkezindeki kurslarımızda son yıllarda toplam 4 bin kişiyi meslek sertifikası verdik. Çoğunun da istihdamına önemli ölçüde katkıda bulunduk." diye konuştu.

KABULLER MAHALLEBAŞI'NDAKİ MAKAMDA

Sütçüler Sitesi'nin üst katındaki makam odasında Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası Şube Başkanı Vahit Bingöl ve yönetim kurulu üyelerini kabul eden Küçükler, protokol ziyaretlerini Mahallebaşı'ndaki yeni çalışma ofisinde kabul edeceğini anlattı. Küçükler, Mahallebaşı'na sosyo- ekonomik canlılık kazandırmak için çalışma ofisini bu semte taşıdığına dikkat çekerek,"Artık resmi kabuleri burada gerçekleştireceğim.20- 30 yıldır bu semte gelmeyen bürokratlarımız da buraya gelmiş bulunacak. Mahallebaşı önemli bir yerleşim birimimiz. Çözüm süreciyle birlikte daha da önem kazandı. Bu semtimizi hizmetlerimizle ve kardeşlik çalışmalarımızla taçlandıracağız." Küçükler daha sonra Bingöl ve yönetim kurulu üyelerine Şehitler semtinde yapımı tamamlanan sosyal konutları gezdirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz