Büyükşehirde ‘iş Sağlığı Ve Güvenliği’ Semineri

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa İnsan Kaynakları Taahhüt, Eğitim, Danışmanlık Hizmetleri, İmar İnşaat ve Tic....

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa İnsan Kaynakları Taahhüt, Eğitim, Danışmanlık Hizmetleri, İmar İnşaat ve Tic. Ltd. Şti. (BİNTED), personelini iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgilendirmeye devam ediyor.

BİNTED tarafından Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) düzenlenen seminerde belediye personeline ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ konulu seminer verildi. 2 oturum halinde yapılan seminere, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve BİNTED Ortaklar Kurulu Başkanı Mehmet Semih Pala, BİNTED Genel Müdürü Birgül Yıldız Günay, BİNTED yöneticileri ve personeli katıldı.

Reklam
Reklam

BİNTED’in, Büyükşehir Belediyesi’nin vitrin kuruluşu olduğunu söyleyen Semih Pala, profesyonel kadrolarıyla başarılı işler yaptığını belirtti. Çalışanların kuruma sahip çıkmasını isteyen Pala, BİNTED’in bu alanda çalışan en iyi şirket olduğunu hatırlattı. Personelin eğitimlerine önem verdiklerini ifade eden Pala, değişik alanlarda çalışan personelin iş güvenliği risklerini de öğrenmesi gerektiğini dile getirdi. Çalışanların işlerini büyük bir dikkatle yapmasını isteyen Pala, yöneticilerin de gerekli tedbirleri aldığını söyledi.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda sunum yapan İş Güvenliği Uzmanı İnşaat Mühendisi Hülya Erdoğan, mevzuatlar hakkında bilgi verdi. Türkiye’de gerçekleşen iş kazaları ve meslek hastalıklarının boyutları hakkında da bilgiler veren Erdoğan, iş kazasına sebep olan tehlikelerin fiziksel, kimyasal, mekanik, elektrikle çalışma ve işyeri ortamından kaynaklandığını söyledi. Genel iş güvenliği kuralları oluşturulması, kazaların ve meslek hastalıklarının önlenmesi ve güvenli bir iş ortamı oluşturulması konularında bilgiler veren Erdoğan, kazaların alınacak basit tedbirlerle engellenebileceğini işaret etti. İşveren ve işçinin sorumluluklarından da bahseden Erdoğan, kişisel donanım koruyucuları hakkında detaylı bilgiler verdi. Seminer, soru cevap kısmıyla sonra erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: