Büyükşehir'de toplu sözleşme sevinci

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ’de çalışan bin 396 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri sonuçlandı. Büyükşehir...

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ’de çalışan bin 396 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri sonuçlandı. Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan sözleşmeye göre en düşük işçi ücreti 2 bin 81, en yüksek işçi ücreti ise 2 bin 987 TL oldu.

Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmeleri dün gece yaşanan telefon trafiğinin ardından uzlaşmayla sonuçlandı. Büyükşehir ve BUSKİ’de çalışan bin 396 işçiyi ilgilendiren görüşmelerin ardından BUSKİ Sosyal Tesisleri’nde imza töreni düzenlendi.

Reklam
Reklam

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Aslan’ın da katıldığı imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hiçbir zaman kavgadan yana olmadıklarını ve uzlaşmacı tavırlarını sürdürmekte kararlı olduklarını vurguladı. Bursa’nın tüm sorunlarını uzlaşmacı bir tutumla çözüme kavuşturduklarını hatırlatan Başkan Altepe, "Kavga ve kargaşa ortamının faturasını hem ülkemiz hem de Bursa fazlasıyla ödedi. Eskiden ‘Türkiye’nin 3 tarafı denizlerle, 4 tarafı düşmanlarla çevrili’ denirdi. Ancak sağlanan barış ortamı sayesinde bugün Türkiye sadece bölgesinde değil Avrupa’da da önder ülke haline geldi. Bütün ülkeler Türkiye ile işbirliği yapmak, ticaret yapmak istiyor. Bu barış ortamını bizlerde kentimizde en iyi şekilde sürdürmeye çalışıyoruz." dedi.

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Aslan ise bugüne kadar 6 belediye başkanı ile çalıştıklarını ve 25 yılda 12’inci dönem sözleşmesini imzaladıklarını kaydetti. Geçmişte grevler, tartışmalar yaşadıklarını dile getiren Aslan, Başkan Recep Altepe ile ne geçen dönem ne de bu dönem kavga etme şansı bulamadıklarını ve taleplerinin karşılandığını kaydetti.
Toplu sözleşmeyi memnuniyetle karşılayan işçiler, Başkan Altepe ile davul zurna eşliğinde oyun oynadı.

Reklam
Reklam

EN DÜŞÜK ÜCRET 2 BİN 81 TL
İmzalanan toplu sözleşmeye göre en düşük bin 754 TL’den 2 bin 81 TL’ye çıkarken, en yüksek 2 bin 825 TL’den 2 bin 987 TL’ye yükseldi. Büro elemanlarının en düşük bin 648 TL olan maaşı da imzalanan sözleşme ile 2 bin 30 TL’ye çıktı.
İki yıllık artış oranı yüzde 24 olurken, birinci altı ay yüzde 3.5, ikinci altı ay yüzde 3, ikinci yılın birinci 6 ayı yüzde 3,5, ikinci altı ayı yüzde 3 seyyanen zam verildi. Diğer sosyal haklarda da yüzde 5 ile 15 arasında artış sağlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz