Büyükşehirden Cezaevine Çevre Eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli T2 Tipi Ceza Evi” personelleri ve hükümlülerine yönelik atık eğitimi verdi.Atıkların...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli T2 Tipi Ceza Evi” personelleri ve hükümlülerine yönelik atık eğitimi verdi.

Atıkların kaynağında ayrı toplanması konusunda kamuoyu oluşturulmasına yönelik gerçekleştirilen eğitimde Kocaeli’de yaklaşık 60 ton atık pil toplandığı ifade edildi. Eğitimde personel ve yükümlülere 2 adet Satranç Panosu ve 20 adet santraç takımı hediye edildi.

Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından atıkların kaynağında ayrı toplanması konusunda kamuoyu oluşturulmasına yönelik olarak gerçekleştirilen bilinçlendirme çalışmaları, “Kocaeli T2 Tipi Cezaevi”nde devam etti. Cezaevi personelleri ve hükümlülerine yönelik verilen eğitimde atık pillerin kaynağında ayrı toplanmasına yönelik bilgiler verildi. “Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP)” ile birlikte gerçekleştirilen eğitimde, atık pillerin çevresel etkileri ve kaynakta ayrı toplama ve geri kazanım/bertarafı hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Reklam
Reklam

Atık pillerin kaynakta ayrı toplanması çalışmaları kapsamında 2004-2012 yılları arasında Kocaeli İli genelinde yaklaşık 60 ton civarında atık pilin toplandığı, yapılan eğitim-bilinçlendirme çalışmaları ve pil toplama kampanyaları ile her geçen yıl toplanan miktarın artış gösterdiğini belirttildi.

Eğitime katılan personel ve yükümlülere, atık pilleri kaynağında ayrı toplayarak çevreye gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür edildi. Çalışmaların devamlılığının sağlanması hususunda temennide bulunularak 2 adet Satranç Panosu ve 20 adet satranç takımı hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: