Büyükşehir'den Çocukların Gelişimine Önemli Katkı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yıl birinci sınıfa başlayan 36 bin 500 öğrenciye satranç takımı ve...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yıl birinci sınıfa başlayan 36 bin 500 öğrenciye satranç takımı ve satranç kitabı hediye etti.

Büyükşehir "Doğru Hamlede Buluşalım" adını taşıyan proje ile daha önce Gebze'de dağıttığı satranç takımlarını İzmit'te de dağıtarak projeyi tamamladı. Hasan Gemici Spor Salonu'nda düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, öğrenciler öğretmenler ve velileri katıldı. Tören öncesi kendileri için hazırlanan satranç masalarında oyun oynayan verilen aralarda ise dans eden öğrenciler gönüllerince eğlendi. Törene geçildiğinde ise çocuklara hitaben bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, "yavrularım" diye hitap ettiği öğrencilere hepsini çok sevdiğini ve onlar için çalıştığını söyledi. Konuşmaların ardından 12 ilçeden gelen 12 çocuğu protokol üyeleri tarafından satranç takımları ve uygulama kitabı hediye edildi. Törenin ardından ise usta öğreticiler tarafından ilk hamlesi yapılan satranç müsabakası gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Önümüzdeki yıllarda da devam edecek proje ile 1. sınıfa başlayan öğrenciler Türkiye Satranç Federasyonu tarafından hazırlanan müfredata göre satranç eğitim çalışmalarından yararlanabilecek. Proje; çocuklarda spor kültürü ve sevgisi oluşturarak zararlı alışkanlıklardan korumayı hedefliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: