Büyükşehir’den 'gelecek Kış Su Baskını Olmayacak' Iddiası

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ Genel Müdürlüğü’nün yağmur suyu ile kanalizasyon sistemini ayırma çalışmaları sürüyor....

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ Genel Müdürlüğü’nün yağmur suyu ile kanalizasyon sistemini ayırma çalışmaları sürüyor. Çalışma tamamlandığında hem su baskınlarının önüne geçilmesi hem de yaz aylarında pis kokuların ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

ASKİ; Onur, Ulubatlı, Güzelyalı, Buruk, Yurt gibi mahalleler başta olmak üzere, birçok noktada yağmur suyu ile kanalizasyon sistemini ayırma çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yapılan çalışmalar sonuçlandığında Adana’da yoğun yağışlar sonrası su baskının önüne geçilmiş olacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Adana’da altyapının 1960 yılında 1 milyon nüfusa göre planlandığını ve pis su ile yağmur suyunun birlikte tahliye edildiğini belirterek, “Oysaki yapılması gereken kanalizasyon ile yağmur suyunun ayrı tahliye edilmesi, sistemin buna göre yapılandırılmasıydı. Şimdi biz yaptığımız büyük yatırımlarla bunu gerçekleştiriyoruz. Adana’nın her bir noktasında yağmur suyu ile kanalizasyonu ayırıyoruz.” dedi.

Adana’da 50 yılda 152 kilometre ana kolektör yapıldığını açıklayan Zihni Aldırmaz, 2.5 yıllık kendi dönemde ise 105 kilometre yapıldığına dikkat çekti. Zihni Aldırmaz şöyle devam etti: “Seyhan’daki 17 mahalleyi su baskınından kurtaracak ana kolektör çalışmamız devam ediyor. Bu çalışma Denizli-Mihtatpaşa bölgesinde yapılıyor. Batı arıtmadan gelen bu ana kolektör bittiğinde 17 mahalle ile vilayet civarındaki tren köprüsü altında su baskını yaşanmayacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: