Büyükşehir’den Kadına Şiddet Semineri

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Aile Danışma Merkezleri’nde çeşitli eğitimlere katılan kadınlar,...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Aile Danışma Merkezleri’nde çeşitli eğitimlere katılan kadınlar, kadına şiddet konulu seminerle hakları konusunda bilgilendirildi. Sosyal Hizmet Uzmanı Nazlı Küçüksarı ve Avukat Evrim Yıldız Çopuroğlu’nun verdiği seminere Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Deniz Filiz de katıldı.

Sosyal Hizmet Uzmanı Nazlı Küçüksarı, “Amacımız kadınları hakları konusunda bilgilendirmek. Şiddet, şiddet türleri nelerdir, şiddet mağduru kadınlar ne tür zorluklarla karşılaşıyor, bunları bilmelerini istiyoruz. Kadına şiddet artık, dünyanın toplumsal sorunu haline geldi. Toplumsal eşitsizliği ortadan kaldırırsak kadına şiddet azalır. Büyükşehir Belediyesi olarak aile danışma merkezlerinde kadınlarımıza psikolojik, eğitim desteği, hukuksal destek veriyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Aile Danışma Merkezi avukatlarından Evrim Yıldız Çopuroğlu ise, ailenin korunmasına yönelik uygulanan yasalar konusunda kadınlara bilgi verdi. Çopuroğlu, “Yasalar yetersiz ama bazı düzenlemeler yapılıyor. Bu yasaların tam anlamıyla uygulanması halinde şiddet azalır. Artık kadınlarımız daha bilinçli. Şiddete maruz kalan kadın savcılığa, aile mahkemelerine ve valiliğe başvurarak koruma kararları alabilir. Kadın sığınma evleri var, buralardan yararlanabilir” diye konuştu.

Uzmanlar, kadınların sorularını cevaplandırdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: