Büyükşehir’den Kadınlar Günü Kutlaması

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın sivil toplum örgütleri ile birlikte organize...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın sivil toplum örgütleri ile birlikte organize ettiği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri altı gün sürecek.

Etkinlikler kapsamında, kadınlar için ücretsiz tiyatro oyunları, sinema gösterimleri, panel ve seminerler gerçekleştirilecek, Sema Moritz konseri düzenlenecek. Ayrıca iş hayatı veya sosyal alanda başarıyı yakalamış Antalyalı kadınların hikayelerinin kitaplaştırıldığı “Herkesin Bir Hikayesi Var 2” projesinin tanıtımı ile söyleşisi de yapılacak.

Reklam
Reklam

TRAMVAY VE MİNİCİTY ÜCRETSİZ

Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle nostalji tramvayını kadınlar için ücretsiz yaptı. Mezbaha ile Müze arasında sefer yapan nostalji tramvayına binen kadınlar 8 Mart günü ücretsiz yolculuk yapacak. Minicity Kültür Parkı da 8 Mart’ta kadınlara kapılarını ücretsiz açacak.

KADIN TİYATROCULAR SAHNEDE

Kutlamalar kapsamında, 5 Mart Salı günü saat 15.00’de Yenimahalle Kültür Merkezi’nde Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor projesinde yer alan amatör tiyatrocu kadınlar ‘Çekiyorum Gülümseyin’ adlı yeni oyunlarını sahneleyecek. AKM Perge Salonu’nda saat 18.00’de ‘Oyun’ filminin gösterimi yapılacak. İsmail Baha Sürelsan Çok Sesli Korosu ve Tiyatro saat 20.00’de Belediye Kültür Salonu’nda bir gösteri sunacak.

BİR KADIN TANIDIM TÜRKAN SAYLAN

6 Mart Çarşamba günü, saat 10.00’da Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi’nde Kadın Olmak konulu seminer düzenlenecek. ‘Bir Kadın Tanıdım Türkan Saylan’ adlı tiyatro oyunu saat 15.00’de Yenimahalle Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Saat 19.00’da AKM’de Kurtuluş Son Durak adlı film gösterimi yapılacak. Yavuz Özcan Parkı’nda ise Emekçi Kadınlardan el Emeği Kermesi açılacak.

Reklam
Reklam

AL YAZMALIM YILDÖNÜMÜ

7 Mart Perşembe günü, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi’nin Oyun adlı film gösterimi saat 15.00’de Yenimahalle Kültür Merkezi’nde yapılacak. Saat 19.00’da ise Al Yazmalım Anıtı’nda Al Yazmalım Yıldönümü Etkinliği gerçekleştirilecek.

GÜLSÜN BİLGEHAN KONFERANSI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kutlamalar saat 10.00’da Al Yazmalım Anıtı’nda basın bildirisinin okunmasıyla başlayacak. Saat 12.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasının ardından, saat 14.00’de Belediye Kültür Salonu’nda ‘Çekiyorum Gülümseyin’ adlı tiyatro oyunu sahnelenecek. CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Kadının Dünyadaki ve Türkiye’deki Yeri’ konulu konferans saat 16.00’da AKM’de düzenlenecek.

SEMA MORİTZ KONSERİ

Kadınlar Günü dolayısıyla saat 18.30’da Cam Piramit’te kokteyl verilecek. Ardından saat 19.00’da ‘Antalyalı Kadınlardan Antalya Türküleri’ konseri düzenlenecek. Saat 20.00’de ise taş plak sesli şarkıcı olarak tanınan Sema Moritz bir konser verecek. Sema Moritz, 1895-1940 yılları arasında sesiyle efsaneleşmiş İstanbullu Hanımefendilerin seslendirdiği şarkıları Antalyalı kadınlar için söyleyecek.

Reklam
Reklam

HERKESİN BİR HİKAYESİ VAR

9 Mart Cumartesi Günü saat 18.00’de AKM’de ilki geçtiğimiz yıl yapılan ve büyük ilgi gören, ‘Herkesin Bir Hikayesi Var’ etkinliğinin 2’ncisi gerçekleştirilecek. İş hayatı veya sosyal alanda başarıyı yakalamış Antalyalı kadınların hikayelerinin kitaplaştırıldığı “Herkesin Bir Hikayesi Var” projesinin tanıtımı ile söyleşisi yapılacak. Kutlamalar, saat 20.30’da AKM Aspendos Salonu’nda sahnelenecek “Aşka Olan Meylim Senin Yüzünden” adlı tiyatro oyunu ile sona erecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: