Büyükşehir'den Kadınlar Plajı Açıklaması

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada basında çıkan "Tesettür Plajı" haberlerinin maksatlı ve asılsız olduğu...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada basında çıkan "Tesettür Plajı" haberlerinin maksatlı ve asılsız olduğu belirtildi.

Plajın bölgede yaşayan kadınların talepleri doğrultusunda düzenlendiğinin ifade edildiği açıklamada "12 Ağustos tarihinde basın yayın organlarında yer alan; “Tesettür Plajı” iddiası maksatlıdır, asılsızdır.

Karamürsel ilçe belediyemiz tarafından Büyükşehir Belediyemize ulaştırılan; hanım vatandaşlarımızın yoğun talebi doğrultusunda, Ereğli Karaağaç bölgesinde; “Kadınlar Plajı” yapım çalışması kurumumuz tarafından başlatılmıştır. Bu talep; tesettürlü, tesettürsüz, çok büyük bir kadın vatandaş kitlesinin ortak talebidir" denildi.

Reklam
Reklam

Yaptıkları çalışmalarla Körfez'in yüzülebilir hale getirildiğinin altının çizildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hali hazırda yine kurumumuz tarafından Kocaeli il sınırlarımızda, sahil bandında oluşturduğumuz 22 kum plajı, karma olarak bütün vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Söz konusu Kadınlar Plajı’nın kısa sürede tamamlanması ve bayramla birlikte hizmete başlaması planlanmaktadır. Yapılan maksatlı haberlerin aksine bu plaj Kocaelimiz için büyük bir gelişme ve kazanımdır. 2004 yılında göreve geldiğimizde; Marmara’ya 150 kilometre kıyısı bulunan şehrimizde, denize girmek hayal bile değildi. Deniz ölmüş, şehre de ölüm saçmaya başlamıştı. Denize girmek bir yana deniz kıyısında dolaşmak bile mümkün değildi. Türkiye İmalat Sanayi’nin kalbi olan Kocaeli denizine sahip çıkamamıştı. Denizi kurtarmak, Körfezi yaşatmak en büyük vaadimiz, şehrin en büyük beklentisiydi. Büyük bir sorumlulukla, yersiz eleştirilere aldırmadan çalıştık. Her gün 150 ton çamurun arıtma tesisleri kurarak denize gidişini engelledik. Kıyı temizliği kapsamında 50 ton atık, 120 ton molozu temizledik, kumsala çevirdik. Atık denetimi, yüzey ve dip temizliği için hummalı bir seferberlik başlattık. 47 ayrı noktada sahil düzenlemesi gerçekleştirdik. Bu çalışmalarla büyük bir başarıya imza attık. Körfezimiz yaşama tutundu. Balıklar kıyılarımıza geri döndü. Denizimiz yaşamaya başlayınca plajlar kurduk. Hıfzıssıhha raporları Körfezin 9 bölgesinde yüzülebilir değerler tespit etti. Karamürsel Altınkemer Plajımız uluslar arası temizlik şartlarını yerine getirerek Mavi Bayrak aldı. İnsanımız denizle barıştı. Denize talep arttı. Karma plajlarda denize girmek istemeyen kadınların özel bir talepte bulunması ve plaj istemeleri bu süreçte gerçekleşti. Bu talebe muhatap olmaktan, yerine getiriyor olmaktan mutluyuz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: