Büyükşehir'den muhtarlara teknoloji desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi, muhtarlıklara özel yazılım yüklü bilgisayar hediye etti.<br/><br/>Büyükşehir Belediyesi, vatandaş ile devletin ilk...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, muhtarlıklara özel yazılım yüklü bilgisayar hediye etti.

Büyükşehir Belediyesi, vatandaş ile devletin ilk buluşma noktası olan muhtarlıkların daha sağlıklı hizmet verebilmesi için teknolojik altyapı desteği sağlıyor. Bu doğrultuda muhtarlıklardan gelen talepler üzerinde bilgisayarı bulunmayan ya da mevcut bilgisayarları talebi karşılamayan muhtarlıklara 19 bilgisayar ve 4 yazıcı hediye edildi. Hayvanat Bahçesi’ndeki Afrika Kafe’de düzenlenen törenle bilgisayarlara muhtarlara verildi.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi olarak sadece ana arterlerde değil, tüm mahallelerde çalıştıklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Muhtarlarımızdan da bilgisayarlarla ilgili talepler geldi. Her konuda olduğu gibi bu konuda da ‘bizim sorunumuz değil’ demedik. Hemen gerekli çalışmayı başlattık ve bugün bilgisayarları dağıtıyoruz. Sadece kent merkezinde belirli caddelerde çalışmıyoruz. Kent merkezinde hangi hizmet varsa Kaplıkaya’da da, Hacivat Mahallesi’nde de olmalı. İlçe belediyelerimizle koordineli bir şekilde çalışarak sorunları çözmek için yoğun çaba harcıyoruz." dedi.

Yeni bilgisayarlarla muhtarların artık daha sağlıklı hizmet verebileceğini dile getiren Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü tarafından bilgisayarlara özel yazılım yüklendiğini ve muhtarların gerekli evrakları kolaylıkla hazırlayabileceklerini sözlerine ekledi.

Bilgisayar alan mahalle muhtarları adına konuşan Kaplıkaya Mahallesi Muhtarı Alaattin Gülpınar ise "Başkanımıza bir toplantıda bu sorunumuzu dile getirmiştik. Başkanımız bu konuda bize söz verdi ve bugün bilgisayarlarımızı alıyoruz. Bize destekleri nedeniyle teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz