Büyükşehir'den öğrencilere yönelik yarıyıl etkinlikleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yarı yıl tatiline giren öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenliyor. Kent genelinde yürütülen...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yarı yıl tatiline giren öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenliyor. Kent genelinde yürütülen 165 proje içerisinde öğrencilere ayrı bir önem veren Büyükşehir Belediyesi, Başkentli öğrencileri ara tatilde televizyon ve bilgisayarın başından kaldırarak, yeteneklerini geliştirecek ortamlar sunuyor. Bu amaçla Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı 7 aile yaşam merkezi, 21 çocuk kulübü ve 12 gençlik merkezi, haftanın 7 günü kapılarını açık tutuyor. Merkezlerde, uzman kadrolar tarafından o bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak, yarışmalardan gezilere, kayaktan yüzmeye, sinemadan sergiye kadar pek çok aktivite yapılıyor, aynı zamanda etütler ile öğrencilerin ilk dönem eksik kalan dersleri takviye ediliyor. Feza Gürsey Bilim Merkezi’ndeki 48 deney seti ile Başkent Tiyatroları’ndaki 2 çocuk oyunu da tatilde öğrencilere eğlenceli imkanlar sunuyor.

Reklam
Reklam

TATİLDE ÇOCUKLAR YARIŞMALARA DOYACAK

Çocuk Kulübü üyeleri bu yarıyıl tatilinde gezecek, eğlenecek, bilgilenecek. Mamak Çocuk Kulübü, langırt turnuvası, çuval yarışması, kitap okuma yarışması, 'Şirinler' filminin gösterimi, futbol turnuvası, kelimatör yarışması, satranç turnuvası, bilardo turnuvası gibi etkinliklerle yarıyıl tatilini değerlendirirken, Batıpark Çocuk Kulübü, Batıkent İtfaiyesi’ni ziyaret edecek, ana sınıfı öğrencisi üyeleriyle Ankara Büyükşehir Belediyesi tiyatrolarından birini izleyecek ve Hava Müzesi’ni gezecek. Üyeleri için çeşitli etkinlikler düzenleyen Ahmetler Çocuk Kulübü, MTA Tabiat Tarihi Müzesi ile Deniz Dünyası’nı gezecek, yarıyıl eğlencesi düzenleyecek, “Spor ve Müzik”, “Güvenli İnternet” ve “Sağlıklı Beslenme” konulu seminerler verecek, tiyatroya gidecek ve “Klavye Yarışması” düzenleyecek. Altındağ Çocuk Kulübü ise “Karagöz ve Hacivat Gösterisi” ile “Fare Şehri” adlı filmi izleyecek, Ülker Fabrikası ve İtfaiye Daire Başkanlığı’nı gezecek.

GENÇLER ELMADAĞ KAYAK MERKEZİ'NE GİDECEK

Reklam
Reklam

Gençlik Merkezleri de yarıyıl tatilini dolu dolu geçirecek. Dikmen Gençlik Merkezi, Çocuk Kulübü üyeleriyle karne tatili eğlencesinde doyasıya eğlenecek ve ardından Elmadağ Kayak Merkezi'nde keyifli bir gün geçirecek. Gençlik Parkı Gençlik Merkezi üyeleri de yarıyıl tatilinde eğlence programında bir araya gelecek ve Elmadağ’a gidecek. Üyeler ayrıca, çeşitli sinema gösterileri yapacak. Altındağ Gençlik Merkezi ise yakınlarındaki tarihi bölgeleri gezecek. Altındağ Gençlik Merkezi Tiyatro Topluluğu da “İnsan Ne ile Yaşar?” oyunuyla seyirci karşısına çıkacak. Eryaman Aile Yaşam Merkezi Gençlik Merkezi üyeleri yarıyıl tatilini eğlenceye çevirerek, yeteneklerini yarışmalarda sergileyecek.

BAŞKENT TİYATROLARINDAN 2 OYUN

Başkent’in en eski parklarından Gençlik Parkı’nda bulunan Başkent Tiyatroları da ara tatilde çocuklara ve gençlere yönelik oyunlar sergileyecek. Tatilini kültürel etkinliklerle güzelleştirmek isteyen öğrenciler için Başkent Tiyatroları, “Kayıkçı Sefası” ve “Düşler Ülkesi Sirki” adlı çocuk oyunlarını sergileyecek. Tiyatro oyunlarıyla ilgili bilgiye ve biletlere Kızılay ve Gençlik Parkı’ndaki bilet gişeleri ile www.mybilet.com adresinden ulaşılabiliyor.

Reklam
Reklam

Altınpark’ta bulunan Feza Gürsey Bilim Merkezi ise ara tatilde keşfetmeyi seven, geleceğin bilim adamlarını bekliyor. Merkezde, insan iskeleti, kalp, damar gibi yüzde 20’ye yakını gerçek örneklerden oluşan deney setleri hakkında bilgi edinen ziyaretçiler, ilgilerini çeken deneyleri pratik olarak yapma şansına da sahip oluyorlar. Yılın her günü 09.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık olan Feza Gürsey Bilim Merkezi’yle ilgili 317 99 19 ve 317 97 28 No’lu numaralardan bilgi alınabiliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz