Büyükşehir’den Van’a yardıma devam

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, deprem felaketi yaşanan Van’a bu sefer de giyecek ve ayakkabı yardım yapıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, deprem felaketi yaşayan Van için bir kez daha seferber oldu. Büyükşehir, Van ve çevresinde depremden etkilenen vatandaşlar için kendi bütçesinden olmak üzere 8 bin 522 adet muhtelif giysi ile 4 bin 89 çift ayakkabı gönderdi. Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Daire Başkanlığına bağlı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan yardım kolileri kara yolu ile Van ve çevresindeki vatandaşlarımıza gönderildi.

Kızılay aracılığı ile dağıtımı gerçekleştirilecek giyecekler Büyükşehir’in kendi imkânları doğrultusunda Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Daire Başkanlığına bağlı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Çocuk-yetişkin, erkek-kadın olmak üzere depremzedelerin her türlü giyecek ihtiyacı giderilmeye çalışılacak. Toplamda 8bin 522 adet muhtelif giysinin bulunduğu kolilerde her türlü giysi mevcut. Bunlar arasında çocuk kazağı, kot-kumaş pantolon, etek, kaban, elbise, gömlek, uzun kol t-shirt, eşofman takımı vb. bulunuyor. Bununla birlikte her yaşa uygun olmak üzere 4 bin 89 çift ayakkabı da giysilerle birlikte Çarşamba günü kara yolu ile gönderildi.

Reklam
Reklam

YARDIMA DEVAM
Büyükşehir daha önce de depremin ardından Kocaeli İtfaiyesi, AFAD ve gönüllülerden oluşan 22 kişilik kurtarma ekibi ile günde 6 bin kişiye yetecek 7 ton yiyecek malzemesi göndermiş ve bölgede bir yemekhane kurmuştu. Bu yardımlarla yetinmeyen Büyükşehir Belediyesi, depremzede vatandaşları soğuktan koruyacak giyecek malzemesi yardımında bulunuyor. Soğuk hava deposundan yüklenen yardımlar, bir tıra yüklenerek, Van afet koordinasyon merkezine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz