Büyükşehir'e 'sit Alanı Koruma Ödülü'

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği (TKB) 2011 Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği (TKB) 2011 Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda proje dalında ödüle layık görüldü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin evsahipliğinde Antalya Expo Center'da düzenlenen ödül törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanı sıra 48 ayrı belediyeden başkanlar ve üst düzey yöneticiler katıldı.

48 belediyenin 34 proje ve 30 uygulama ile katıldığı yarışmada 'Kentsel Sit Alanı Kentsel Tasarım ve Mimari Avan Projesi' ile ödüle layık görülen Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ödülünü, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ayşe Önder aldı.

Reklam
Reklam

'Kentsel Sit Alanı Kentsel Tasarım ve Mimari Avan Projesi', Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin 'Eski Kayseri Mahallesini Canlandırma' projesinin ikinci aşamasıdır. Çalışma, geleneksel Kayseri Meydanı ve sokak dokusunun ortaya çıkarılmasını, buranın bir cazibe merkezi haline getirilmesini amaçlamaktadır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: