Büyükşehir'in Gönüllü Itfaiyecileri

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılından bu yana 97 gönüllü itfaiyeci yetiştirdi. Gönüllüler, gerektiğinde profesyonel itfaiyecilerle omuz omuza mücadele veriyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılından bu yana 97 gönüllü itfaiyeci yetiştirdi. Gönüllüler, gerektiğinde profesyonel itfaiyecilerle omuz omuza mücadele veriyor. Ahkayşa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, dünyada yaygın ve etkin olarak yürütülen gönüllü itfaiyecilik sistemini sürdürüyor. 2009 yılında yönetmeliğe giren gönüllü itfaiyecilikte Antalya'da bugüne kadar 97 kişi yetiştirildi. Hem kuramsal hem de uygulamalı eğitim sonunda başarılı olan gönüllü itfaiyeciler, İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde gerekli olduğunda görevli profesyonel itfaiyecilerle omuz omuza çalışıyor. Gönüllü itfaiyeciler yangın söndürme, her türlü kaza, çökme, patlama, mahsur kalma olaylarında teknik kurtarmanın yanı sıra su altında arama, doğal afetler ve olağanüstü durumlarda oluşan enkaz altında can ve mal kurtarma gibi her türlü müdahale edebilecek donanıma sahip olarak yetiştiriliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: