Büyükşehir'in Hibe Kovanları Verimi Arttırdı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Arıcılar Birliği üyesi 428 arıcıya hediye ettiği termokovanlar verimi artırdı.İzmit’in Gökçeören köyünün...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Arıcılar Birliği üyesi 428 arıcıya hediye ettiği termokovanlar verimi artırdı.

İzmit’in Gökçeören köyünün Üçgaziler mahallesinde arıcılık ile geçimini sağlayan Bilal Kurt, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hibe ettiği termokovan içerisinde yetiştirdiği yerli ırk arılardan ilk balı elde etti. İzmit Gökçeören Köyü florasından yerli arı ırklarının yaptığı bal Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özakve AK Parti ilçe Başkanı Ali Korkmaz tarafından incelendi. Köy Muhtarı Mehmet Ali Kaya’nın da hazır bulunduğu incelemede bal kovanların sahibi Kurt, bal dolu petekleri yetkililere gösterdi.

Reklam
Reklam

Görünümü ve aromasının güzelliğiyle dikkat çeken yerli bal Büyükşehir yetkilileri ve üreticiyi memnun etti. Arıcılık çalışmalarına destek olmaya devam edeceklerini ve arıcılığın yaygınlaştıracağını belirten Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, arıcılara destek vermeye devam edeceklerini belirttiler. Büyükşehir Belediyesi’nin her alanda çiftçi ve üreticiyi desteklediğini vurgulayan Özak, Büyükşehir’in hibe ettiği termokovanlar sayesinde arıcılıkta verimin arttığını belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Köye Hizmet Şube Müdürlüğü Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği Kocaeli’deki arıcıların daha verimli ve sağlıklı çalışabilmesi amacıyla 2011 yılında Arıcılar Birliği üyesi 428 arıcıya termokovan dağıtımı yaptı. Daha sonra hastalıklara ve kış koşullarına dirençli ve bal yapma kapasitesi yüksek yerli ırkları Kocaeli’ye getiren Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği verdiği eğitimler ile bu arı ırklarını çoğaltarak arıcılara kazandırmayı hedefliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: