Büyükşehir'in sinekle mücadelesi sürüyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kaşif Barut, şubat ayında başlayan larva, sinek ve haşere ile...

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kaşif Barut, şubat ayında başlayan larva, sinek ve haşere ile mücadelenin yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.
Genel Sekreter Barut, Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Sarıçam ve Karaisalı ile 62 orman köyünde şubat ayından itibaren; sivrisinek ve karasineklerin üreyebileceği açık sucul alanlar ve kirli sularda bulunan larvalar ile Mayıs ayından itibaren de uçkun mücadele hizmetine başlandığını belirtti. Kaşif Barut, “Amacımız kanal, fosseptik, rögar, yağmur mazgalları ve ahırlarda uyuyan yumurta bırakmaya hazır sinek, sivrisinek, ve tatarcıkları termal sisleme (sıcak sisleme) yöntemi ile ilaçlayarak yok etmektir.” dedi.
Sinekle mücadele çalışmalarının 32 ayrı ekiple devam ettiğini kaydeden Barut, şunları aktardı: “Sivrisinek-karasinek larvası, kene, hamamböceği ile sivrisinek-karasinek uçkunları ile sürdürülen mücadele hafta içi ve hafta sonu 08.00-17.00 saatleri arasında yapılıyor. Mücadelenin daha verimli olabilmesi adına vatandaşların bodrumda veya apartman bahçesinde su birikintisi, açığa akan bir kanal, bahçede havuzu olan veya ömrünü tamamlamış lastik gördüklerinde hemen mahalle muhtarlarına haber vermelerini ve Büyükşehir Belediyesi ilaçlama biriminin telefonunu aramalarını bekliyoruz."
İlaçlamada kullanılan araçların takibi için uydu takip sistemi (GPS) kurulduğunu hatırlatan Barut, “Böylece çalışmaları elektronik ortamda takip edebiliyoruz. Adanalı merak etmesin onların sinek ve haşere sorunu yaşamaması için tüm önlemlerimizi aldık ve çalışmaları titizlikle sürdürüyoruz.” açıklamasını yaptı.
Öte yandan vatandaşların sinekle mücadele konusunda (0 322) 328 82 72 – (0 322) 328 59 16 numaralı telefonlardan bilgi alabilecekleri ifade edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz