Büyükşehir'in sokak çocuklarına yönelik çalışması

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi, sokakta çalışma risk grubu yüksek olan Altındağ'daki ilköğretim okullarından 850 öğrenciyi ağırlamaya başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi, sokakta çalışma risk grubu yüksek olan Altındağ'daki ilköğretim okullarından 850 öğrenciyi ağırlamaya başladı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, belediyenin özverili çalışmalarıyla sokaklarda çalışan çocuk sayısının düşürüldüğü belirtildi. Bu nedenle merkezden yararlanan üye sayısının azaldığı, idarecilerin de sosyal ve kültürel etkinliklerden yeterince yararlanamayan çocuklara da yöneldiği ifade edilen açıklamada, sokakta çalışma risk grubunun fazla olduğu Altındağ'da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçilerek, 5 ilköğretim okulundan 850 öğrencinin merkezde ağırlanmaya başlandığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Açıklamaya göre, Polis Amca, Çalışkanlar, Yıldırım Beyazıt, Yahya Galip ve Tandoğan ilköğretim okullarının 2, 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerini, müfredatta yer alan "sosyal etkinlikler" dersi kapsamında ağırlayan merkez, üyelerine verdiği her türlü hizmetten konuk öğrencilerin de yararlanmasına imkan sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi otobüsleriyle hafta içi her gün gruplar halinde merkeze gelen öğrenciler, sınıf öğretmenlerinin yönlendirmeleri ya da kendi taleplerine göre resim, el sanatları, müzik, satranç, İngilizce, diksiyon, güzel konuşma ve yaratıcı drama sınıflarında kurslara katılıyor. Sabah grupları derslerden sonra, öğle grupları derslerden önce yemeklerini yiyip, merkezde bulunan golf, masa tenisi, air hokey, mini basketbol oynayabiliyor. İsteyen öğrenciler hafta sonları da merkeze gelerek, güreş, judo, karate gibi sportif faaliyetler başta olmak üzere istedikleri branşlarda eğitim alabiliyor.

Merkeze, yeni proje dahilinde kayıtları yapılan öğrencilere rehberlik hizmetleri de veriliyor. Öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda berber, sağlık, bot, kaban, kırtasiye yardımı gibi hizmetlerden de yararlanmaları sağlanıyor.

Reklam
Reklam

Merkezin, sokakta çalışan, bir dönem çalışmış ya da çalışma ihtimali bulunan 7-15 yaş aralığında 985 kayıtlı üyesi bulunuyor. 1997 yılından bu yana Sıhhiye Çok Katlı Otopark'ında hizmet veren merkez, öncelikle çocukların eğitime geri kazandırılmasını hedefliyor. Okula gitmeyen çocuklar kayıt altına alınırken, çocukların yaşam koşullarını iyileştirmek, çalışma sürelerinin azalmasını sağlamak, sokağın olumsuz etkilerinden onları korumak için çaba gösteriliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: