Büyükşehirle İl Genel Meclisi Fesih Olacak

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, Şarköy ilçesinde yaptığı açıklamada, büyükşehir yasasının çıkmasıyla, il...

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, Şarköy ilçesinde yaptığı açıklamada, büyükşehir yasasının çıkmasıyla, il özel idaresi ile il genel meclisinin fesih olacağını açıkladı.

Ülke genelinde iktidar olmalarına rağmen, Tekirdağ yerelinde iktidar olmadıklarını belirten Kambur “ Ekim ayında toplanacak mecliste, büyükşehir olarak kanun çıkacak. Büyükşehir kanunun çıkmasıyla hem il özel idaresi hem de il genel meclisleri fesih edilecek. O ilde tek bir meclis olacak, o da büyükşehir belediyesi meclisi olacak. Orman köylerimizin statüsü köy olarak kalacak, beldelerimizle diğer köylerimiz mahalle olacak. Orman köylerinin durumunu net olarak bilemiyoruz ama belde ve köyler mahalle olduktan sonra hem ilçe belediyesi hem de Tekirdağ büyükşehir belediyesi için oy kullanacak. İlin sınırları büyükşehir imar sınırları sayılacak. Ben de bir beldede yaşıyorum, belde belediyelerinin kapatılmasını ben de istemiyorum ama küçük beldelerle de hizmet etme imkanımız çok rahat değil. Büyükşehir olan illerde toplanan vergilerin, yüzde 5’i o ilde kalıyor. Biz Tekirdağ’da 3 milyar TL para topluyoruz, bunun yüzde 5’i 150 milyon TL ediyor. Bu para Tekirdağ için çok büyük bir para. “ dedi.

Reklam
Reklam

Tekirdağ’ın büyükşehir belediyesi olarak, merkezi idarenin elinde olması halinde daha çok hizmet alacağını ifade eden Kambur, İstanbul, Ankara, Kayseri gibi, Ak Parti’nin elinde olan ve hizmet kalitesinin tüm Türkiye tarafından bilindiğini söylediği illeri örnek göstererek “Tekirdağ büyükşehir olarak merkezi idarenin elinde olursa, iktidarla birlikte hizmet etme şansı çok daha fazla olur. Muhtarlara büyük görev düşüyor, 2013 Ekim sonu ya da Kasım ayı başlarında yapılacak yerel seçimlerde iktidara mensup belediyeleri kazandırırsanız, destek verirseniz köyleriniz için çok daha iyi olur.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: