Büyükşehirli Yağız Bursasporlu Oldu

Faaliyetlerini gösterdiği tüm branşlarda alt yapıya büyük önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü, alt...

Faaliyetlerini gösterdiği tüm branşlarda alt yapıya büyük önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü, alt yapıya verdiği önemin meyvelerini de bir bir alıyor. Alt yapıda bir çok branşta gelen başarılı sonuçlarla birlikte, bir çok kulüp de mavi beyazlı sporcuların peşinde. Bu sezon alt yapıdan Beşiktaş ve Galatasaray’a sporcu transfer eden mavi beyazlılar, son olarak başarılı orta saha oyuncusu Yağız Rüştü Aktaş’ı da Bursaspor’a verdi.

13 yaşındaki Yağız Rüştü Aktaş, yaklaşık bir sezondur mavi beyazlı kulüp alt yapı sporcuları tarafından yakından izleniyordu. Sezon sonu Bursaspor alt yapı sorumluları Yılmaz Burul, Mesut Aldamaz ve Fazlı Tan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Savaş Akpolat’la bir araya gelip anlaşarak,genç yeteneği Bursaspor renklerine bağladılar.

Reklam
Reklam

Bugüne kadar Kocaeli’deki sporcuları en çok Bursapsor’a transfer ettiklerini belirten mavi beyazlı antrenörler, Yağız Rüştü Aktaş’ın da Bursaspor forması altında başarılı olacaklarına inandıklarını ifade ettiler. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Futbol Şube Sorumlusu Savaş Akpolat ise, ”Bu sezon üst yapıda liglere katılmama kararı aldık. Artık transfer yapmak istemiyoruz. Hedefimiz, kendi yağımızla kavrulmak. Kendi kentimizdeki sporcularımızla alt yapıda bir oluşum yapıp, buradaki Yağız gibi sporcularımızı gün yüzüne çıkarmak ve Türk futbolunun hizmetine sunmak istiyoruz. Kocaeli’de Yağız gibi başarılı onlarca sporcu var. Alt yapıya bu sezon geçen senelere oranla daha fazla eğildik. Göreceksiniz, kurduğumuz sistemle Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü futbolcu fabrikası gibi olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: