Büyüme Beklentisi Düştü

Merkez Bankası’nın Aralık ayı 2.dönem Beklenti Anketi sonuçları açıklandı. Yıl sonu büyüme beklentisi yüzde...

Merkez Bankası’nın Aralık ayı 2.dönem Beklenti Anketi sonuçları açıklandı. Yıl sonu büyüme beklentisi yüzde 3,2’den yüzde 3’e gerilerken gelecek yıla ilişkin büyüme beklentisi değişmedi ve yüzde 4’de kaldı.

2.dönem beklenti anketi sonuçlarına göre ay sonu TÜFE beklentisi yüzde 0,59’a geriledi. 1.dönem beklenti anketinde TÜFE beklentisi yüzde 0,68 olmuştu. Gelecek ayın TÜFE beklentisi ise yüzde 0,73’e geriledi. Yıl sonu TÜFE beklentisi ise yüzde 6,46 düzeyinde gerçekleşti.

Aralık ayı 1.dönem beklenti anketinde 1,7904 olan ay sonu dolar kuru beklentisi, 2. Dönem anketinde 1,7864’e geriledi.

Reklam
Reklam

CARİ AÇIK 55.5 MİLYAR DOLAR

Öte yandan, yıl sonu cari açık beklentisi ise 55 milyar 515 milyon dolara geriledi. 1.dönem anketinde cari açık beklentisi 57.2 milyar dolar düzeyinde bulunuyordu. Gelecek yıl sonu cari açık beklentisi ise 62 milyar dolar oldu.

BÜYÜME BEKLENTİSİ DÜŞTÜ

1.dönem beklenti anketinde yüzde 3,2 olan büyüme beklentisi son ankette yüzde 3’e geriledi. Gelecek yıla ilişkin büyüme beklentisi ise yüzde 4 ile değişmedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz