Büyüme Rakamları

Denizli İşadamları Derneği Başkanı Erdem Aydın, "Bu küresel şartlarda yüzde 3,2'lik büyüme rakamı iyi bir rakam" dedi.

Denizli İşadamları Derneği Başkanı Erdem Aydın, "Bu küresel şartlarda yüzde 3,2'lik büyüme rakamı iyi bir rakam" dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yılın ilk çeyreğine ilişkin açıklanan yüzde 3,2'lik büyüme rakamının "sevindirici" olduğunu belirtti.

Piyasaların yüzde 2,8'lik bir büyüme oranı beklediğini, açıklanan rakamın beklentilerin üstünde çıkmasının olumlu bir gelişme olduğunu vurgulayan Aydın, şöyle konuştu:

"Böylelikle Türkiye ekonomisinin 2009 yılının son çeyreğinde başlayan kesintisiz büyüme süreci on çeyreklik bir döneme ulaşmıştır. Türkiye ekonomisinin büyümesi ihracata endeksli. Yılın ilk çeyreğindeki büyüme, net ihracattan kaynaklanmıştır. İhracatçılarımız ekonomik krizle boğuşan Avrupa'da daralan iç pazar yerine Afrika ve Ortadoğu'daki yeni pazarlar ile ihracatta yeni hamleler yapmışlardır. Avrupa'daki kriz bizi ister istemez etkilemiştir. İşin özü itibariyle bu küresel şartlarda yüzde 3,2'lik rakam iyi bir rakam."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: