"büyüme Türkiye Ekonomisinden Gelen Yaşam Sinyalidir"

- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye ekonomisinin, geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 2.3 ile piyasa beklentilerinin

- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye ekonomisinin, geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 2.3 ile piyasa beklentilerinin üzerinde büyümesini olumlu bulduğunu söyledi.

Büyüme verisini, Türkiye ekonomisinden gelen "yaşam sinyali" olarak nitelendiren Büyükekşi, "Dolayısıyla bunun üzerine biraz daha emek verilse, büyüme modeli çağın gereklerine göre tasarlanırsa hedeflediğimiz seviyelere ulaşabileceğimizi düşünüyoruz" dedi ve ekledi:

"Katma değer odaklı, inovasyonu merkeze koyan, bilgi ve teknoloji rekabetine kurgulanmış, ihracatın yüksek katkı sağladığı bir büyüme modeli anlayışı ile bu yıl büyümeyi tekrar eski dinamizmine kavuşturmamız mümkün."

Reklam
Reklam

Büyükekşi, 2014 yılı 4. çeyrek Eğilim Anketi’nin sonuçlarına göre ihracatçıların 2015 1. çeyrek büyüme beklentilerinin yüzde 2.5 olarak belirlendiğine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün açıklanan ilk çeyrek büyüme rakamları da ihracatçılarımızın bu beklentilerine paralel şekilde gerçekleşti. Bununla birlikte ilk çeyrekte sanayi üretimi yukarı yönlü sürprizle yüzde 1.3 büyüme kaydederken, euro bazında mal ihracatımız ilk çeyrekte yüzde 13.1 oranında arttı. İlk çeyrekte yaşanan bu olumlu gelişmelerin etkisiyle, büyüme rakamı da beklentilerin üzerinde geldi. Bu rakam yılın kalanına ilişkin pozitif beklentilerimizi güçlendirdi. Nitekim ihracatçılarımızın yılsonu büyüme beklentileri de Mayıs ayı itibariyle yüzde 3.1 olarak şekilleniyordu."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: