Büyüyen Anadolu'ya Kredi Kolaylıkları Programı 3 Bin 500'den Fazla Kobi'ye Ulaştı

Yaklaşık bir buçuk yıldır uygulamada olan Büyüyen Anadolu'ya Kredi Kolaylıkları (BAKK) Programı, Türkiye'nin gelişmekte olan...

Yaklaşık bir buçuk yıldır uygulamada olan Büyüyen Anadolu'ya Kredi Kolaylıkları (BAKK) Programı, Türkiye'nin gelişmekte olan bölgelerinde faaliyet gösteren 3.500'den fazla KOBİ'ye 310 milyon Avro kredi sağladı.

Ekim 2010'da başlayan ve Avrupa Yatırım Bankası Grubu tarafından uygulanan BAKK programı Avrupa Yatırım Bankası'nın sağladığı 250 milyon Avro kredi ile Avrupa Yatırım Fonu'nun sağladığı kredi garantisini birleştirerek Türkiye'nin gelişmekte olan bölgelerindeki KOBİ'lerin finansmana erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Program ortağı bankaların kendi kaynaklarından sağladıkları ilave 250 milyon Avro ile toplam 500 milyon Avro büyüklüğe ulaşan BAKK, bölgedeki KOBİ'lerin finansmanı için önemli bir kaynak

Reklam
Reklam

oluşturuyor.

Kastamonu, Samsun, Kayseri ve Kahramanmaraş'tan doğuda Kars ve Van'a uzanan BAKK Programı kapsamındaki 43 il, Türkiye'deki KOBİ'lerin yüzde 25'ine ev sahipliği yapıyor, ancak KOBİ kredilerinden yalnızca yüzde 10 pay alıyor.

Bölgedeki KOBİ'lerin program ortağı beş banka aracılığıyla desteklendiği BAKK'a, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı fonlarından 24 milyon Avro, Türkiye Cumhuriyeti ise ulusal katkı payı olarak 8 milyon Avro kaynak sağladı.

BAKK Yönlendirme Komitesi 2012 yıllık toplantısı için Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Avrupa Birliği Delegasyonu ve Avrupa Yatırım Bankası Grubu yetkilileri 21 Haziran'da Van'da bir araya geldiler.

22 Haziran Cuma günü ise Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde bölgedeki KOBİ'lerin katılımına açık bir tanıtım toplantısı düzenlenecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz