"Buz Gibi" Ziyafet

İZMİR (AA) - Sıcak havanın hayatı olumsuz etkilediği İzmir'de, doğal yaşam parkındaki hayvanlara serinlemeleri için dondurulmuş yiyecek veriliyor.

İZMİR - Sıcak havanın hayatı olumsuz etkilediği İzmir'de, doğal yaşam parkındaki hayvanlara serinlemeleri için dondurulmuş yiyecek veriliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, sıcak havanın yalnızca insanları değil hayvanları da olumsuz yönde etkilediği belirtildi. Sasalı'daki İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın, sıcak havalarda hayvanların beslenme yöntemiyle dikkatleri çektiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Park sakinlerinin beslenme alışkanlıklarına göre hazırlanan yiyecekler, kalıpların içerisine konularak donduruluyor. Büyük bir buz kalıbı haline dönüşen yiyecekler, hayvanlar için serinletici bir ziyafete dönüşüyor. Ağaç dallarına asılan ve su kenarlarına konan dondurulmuş yiyecekleri yemeyi oyun haline getiren hayvanlar, birbirinden renkli görüntüler oluşturuyor." Park yetkilileri, dondurulmuş yiyecek uygulamasının sıcak hava nedeniyle iştahları kapanan hayvanların beslenmesine yardımcı olduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: