Buz Hokeyi Federasyonundan Dagc'ye Ziyaret

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, yönetim kurulu üyesi Murat Aslan ile birlikte Doğu Anadolu...

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, yönetim kurulu üyesi Murat Aslan ile birlikte Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'ni (DAGC) ziyaret etti.

DAGC Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Duman, Erzurum'un buz ve kış sporlarında önemli merkez olduğunu ifade etti.

DAGC Başkanı Özsoy, Erzurum'daki kış sporları tesislerinin benzerinin dünyanın birçok yerinde ve Türkiye'de de birkaç şehir dışında bulunmadığına işaret etti. Kış turizmi potansiyelin iyi değerlendirilmesinin gerektiğine ifade eden Özsoy, "Bugüne kadar olan organizasyonlarda olduğu gibi bundan sonra da yapılacak olan şampiyonalarda, basın üzerine düşeni her zaman en iyi şekilde yapmaya devam edecektir. Yeter ki kış sporları tesislerini verimli kullanalım." dedi.

Reklam
Reklam

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Duman ise Erzurum'da yapılan tesislerin dünyanın sayılı tesisleri arasında olduğuna işaret ederek mevcut tesislerin Türkiye adına büyük önem taşıdığını anlattı. Duman, Türkiye'nin buz sporlarında dünya genelinde söz sahibi olabilmesi için Erzurum'un markalaştırılması gerektiğine işaret ederek, "Erzurum'un buz sporlarında markalaşması için federasyon olarak elimizden gelene yapacağız. Dünyanın gözünü, buz sporlarında ülkemize çevirmek için elimizdeki fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu seçimlerinde bizim kullanacağımız iki oyun sayesinde uluslararası organizasyonları Erzurum'a kazandırmanın yolunu arayacağız. Aynı seçimde Amerika Birleşik Devletleri'nin de iki oyu var. Yani bütün dengeler eşit. İki oy için bize yapacakları organizasyon tekliflerinin biz daha fazlasını isteyeceğiz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: