Buz Hokeyi Şampiyonası Sona Erdi

18 Yaş Altı Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası’na Olimpik Buz Sporları Tesisi ile ev sahipliği yapan...

18 Yaş Altı Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası’na Olimpik Buz Sporları Tesisi ile ev sahipliği yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bir organizasyondan daha yüzünün akıyla çıktı. Türkiye-İsrail Maçı öncesindeki gerginlik ise maç sonrasında yerini dostluğa bıraktı. Her iki ülke sporcuları maç sonrasında dünyaya dostluk ve barış mesajları verdi.

Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonu’nda düzenlenen 18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası 3. Klasman B Grubu maçları, sona erdi. Yaklaşık bir hafta süren şampiyona sonucunda İsrail birinci, Güney Afrika ikinci, Türkiye üçüncü İrlanda ise dördüncü oldu.

Reklam
Reklam

Dünya takımlarına Olimpik Buz Sporları Tesisi ile ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi, bir büyük organizasyondan daha anlının akıyla çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonu’nda yapılan şampiyonada, tesis görevlileri şampiyonanın kusursuz geçmesi için büyük özen gösterdi. Tesislerdeki ilgi şampiyona gelen konuk yabancı takımlar tarafından takdirle karşılandı. Şampiyonanın son maçında İrlanda ile karşılaşan Türk Milli Buz Hokeyi takımımız ise, İrlanda’yı 10-2 yenerek turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.

Şampiyonada İsrail’e 6-1 yenilen Türk Milli Buz Hokeyi Takımı, İsrail’li Buz Hokeycilerle dostluk görüntüleri sergiledi. Maçta zaman zaman gergin anların yaşanmasına rağmen, müsabaka sonrası her iki ülke sporcuları ve yöneticileri basın mensuplarına birlikte fotoğraf verdi. İki ülkenin yetkili federasyon başkanları da müsabaka sonrası birbirlerini kutladı. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı şampiyonada, en ufak bir olayın bile yaşanmaması büyük takdir topladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: