Buzağı güzellik yarışması birincisi Karapınar'dan

Konya'da Tarım Fuarı'nda düzenlenen Buzağı Güzellik Yarışması'nda 30 buzağı birinci olabilmek için yarıştı. Yarışmaya 30...

Konya'da Tarım Fuarı'nda düzenlenen Buzağı Güzellik Yarışması'nda 30 buzağı birinci olabilmek için yarıştı. Yarışmaya 30 numarayla katılan Sözen Tarım ve Hayvancılığın buzağısı birinci seçildi.

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nda 1. Buzağı Güzellik Yarışması düzenlendi. Yarışmaya Konya ve ilçelerinden 30 buzağı katıldı. Yarışma hakkında bilgi veren Sözen Tarım ve Hayvancılığın sahibi Hayri Sözen, "Buzağılar yetiştiricileri ile birlikte jüri karşısına çıktı. Jüri üyeleri tek tek buzağıları inceleyerek puanlar verdi. Yarışmanın sonunda buzağılardan 30 numara ile sonuncu olarak katılan Vedat Savar'ın getirdiği Kazım isimli buzağı birinci oldu." dedi.

Reklam
Reklam

Sözen, Muharrem İğde'nin getirdiği Bozkır isimli buzağı ise en sevimli buzağı seçildiğini ve birinci seçilen buzağının sahibine yem kırma makinesi hediye edildiğini belirtti. Diğer buzağılara da çeşitli hediyeler verildiği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: