Buzdolabını Kuluçka Makinası Yaptı

Rizeli Mehmet Ali Mert, hurdacıdan 10 liraya aldığı buzdolabını kuluçka makinesine dönüştürdü, bir yılda 400...

Rizeli Mehmet Ali Mert, hurdacıdan 10 liraya aldığı buzdolabını kuluçka makinesine dönüştürdü, bir yılda 400 civarında civciv çıktı.

Muradiye beldesinde yaşayan Mehmet Ali Mert, ÇAYKUR'da çay eksperi olarak görev yapıyor. Mert, bir süre önce ek gelir elde etmek için civciv üretip satmaya karar verdi. Kuluçka makinesi almak yerine kendi makinesini yapmak isteyen Mert, hurdacıdan 10 liraya eski bir buzdolabı satın aldı. Mert, eski buzdolabını önce boyadı, ardından ısıcam taktı, sonra da ısıtma araçları ve ısıyı ayarlayan termostat gibi aksamları yerleştirerek kuluçka makinesine dönüştürdü. Makinenin iç ısısını 36 ila 37 dereceye ayarlayan Mehmet Ali Mert, aldığı tavuk yumurtalarını 18 ila 22 gün bekleterek civciv çıkması için gerekli şartları sağladı. Mehmet Ali Mert, buzdolabından oluşturduğu kuluçka makinesi ile bir yılda 400'e yakın civciv üretmeyi başardı.

Reklam
Reklam

Mert, buzdolabını kuluçka makinesine çevirmek için 350 lira harcadığını belirterek, "Ek gelir elde etmek için hobi olarak başladım. Makineyi yaptıktan sonra da bir yılda yaklaşık 400 civciv aldım. Bazılarını yavruyken, bazılarını da büyüttükten sonra sattım. Böylece ek gelir elde ettim." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz