Buzu Çözülen Göle Yaban Ördekleri Akın Etti

Son cemrenin de düşmesiyle Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Ördek Gölü'nün buzlarının çözülmesinin ardından yaban ördekleri ve angutlar gelmeye başladı.

Son cemrenin de düşmesiyle Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Ördek Gölü'nün buzlarının çözülmesinin ardından yaban ördekleri ve angutlar gelmeye başladı. Sarıçam ormanlarıyla çevrili, ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Keklik deresi mevkisinde yer alan Ördek Gölü, yaban ördekleri ve angutlara barınma imkanı sağlıyor. Yaklaşık üç ay buzla kaplanan gölün buzlarının çözülmesiyle yaban ördekleri ve angutlar, göl içinde hem karınlarını doyurdu hem de yüzdü. Göl kenarında balık üreticiliği yapan Medeni Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların son 15 gündür ısındığını belirterek, buzların erken çözüldüğünü söyledi. Gölün dört mevsimde de farklı güzelliklere büründüğünü ifade eden Erol, "Buzların erken çözülmesinden dolayı angutlar da erken geldi. Angutlar, yaban ördeklerini biraz rahatsız ediyor ama hayırlısı olsun" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: