'buzun En Hızlıları' Erzurum'da

Nursima KESKİN/ ERZURUM, Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen 'Sürat Pateni Dünya Kupası' yarışları merkez Palandöken ilçesindeki 2 bin seyirci

Nursima KESKİN/ ERZURUM, Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen 'Sürat Pateni Dünya Kupası' yarışları merkez Palandöken ilçesindeki 2 bin seyirci kapasiteli buz salonunda başladı. Türkiye'den 6 sporcunun katıldığı yarışlarda Kanada, Rusya, İtalya, Amerika, Japonya, Çin, Güney Kore, Belçika, Fransa, Almanya, İngiltere, Polonya, Macaristan, Hollanda, Hindistan, Kazakistan ve Letonya'dan toplam 160 sporcu kıyasıya mücadale edecek. Kadın ve erkek sporcular bireysel olarak 500, 1000 ve 1500 metrede, takım halinde ise kadınlar 3 bin, erkekler 5 bin metre bayrak yarışlarında yarışacak. Sürat Pateni Dünya Kupası yarışları Pazar günü sona erecek.
EN İYİ BUZ SPORCULARI ERZURUM'DA
Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Sürat Pateni Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Ercüment Yıldırım, buzun en hızlılarının şu anda Erzurum'da olduğunu söyledi. Sürat Pateni Dünya Kupası yarışlarının 6 ayaktan oluştuğunu bildiren Ercüment Yıldırım ilk iki etabın Amerika, 3 ve 4'üncü etabını Asya ülkeleri, 5 ve 6'ncı aşamanın da Avrupa ülkelerinde yapıldığını belirtti. Sürat Pateni Dünya Kupasının final ayağının Erzurum'da yapılmasının ülke açısından önemine dikkat çeken Yıldırım, "Dünyanın en iyi buz sporcuları buradalar. Yarışan sporcular en üst düzeydekiler. Türkiye sürat patenine 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarıyla başladı. Daha yeniyiz ama sporcularımız başarılı. Sporun gelişmesi için bu tür organizyonlara ihtiyaç var. 2017 Avrupa Şampiyonasını da Erzurum'da yapacağız" diye konuştu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Türk sporculardan 4'ünün Erzurumlu olduğunu bildirdi. Fuat Taşkesenligil, "Çocuklarımızın en üst düzeyde derece almasını umut ediyoruz. Sürat pateninde söz sahibi olan Amerika, Kore, Çin, Japonya, Almanya gibi ülkeler rakibimiz" dedi.
Sürat Pateni Dünya Şampiyonalarında 5 altın madalyası bulunan Kanadalı şampiyon Olivier Jean ise şunları söyledi:
"Erzurum'a ve Türkiye'ye ilk kez geldim. Erzurum çok güzel. Tesisler çok iyi. Özellikle kayağı ve Palandöken'i çok sevdim. Orada kaymayı çok istiyorum. Buzdaki en iyi rekorum 500 metreyi 40 saniyede geçmem oldu. Bugün de 500 ve 1000 metrede yarışacağım. Yine rekor kıracağım."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: